Valga adventkogudus pakkus jõuluteenistusel Jumala Sõna ja kehakinnitust

Avaldatud 27.12.2008, allikas Meie Aeg

Valga adventkogudus avas jõulude ajal eriliselt oma uksed linnarahvale pakkudes süüa ja päevakohast tegevust nii lastele kui täiskasvanutele.

Jõulupühadel korraldati kaks jumalateenistust, millest 24. detsembril toimunud oli mõeldud täiskasvanutele ning 25. detsembril lastele. „24. detsembril kogunes umbes veidike üle saja inimese väljaspoolt kogudust meie väiksesse saali,” jutustas Valga adventkoguduse pastor Aldar Nõmmik. „Üleval ruumides oli meil valmistatud 74 kohta söömiseks. Peale sissejuhatust läksidki inimesed sööma - need, kes kohe üles ei mahtunud jäid alla vaatama Doug Batchelor´i DVD-d "Viimased sündmused”.”

Peale korralikku jõululõunat toimus kirikusaalis kontsertteenistus, kus lisaks ühislaulmisele esinesid kolm noort - Hellevi Nõmmik, Karmen Rõivassepp ja Jürgen Urbanik ning lühikese mõtiskluse jagas Aldar ise. Teenistuse lõpus jagati külalistele kingitusi ning osa inimesi jäid veel ka ülemises toas keha kinnitama.

„Laste teenistuseks 25. detsembril oli meil valmistatud 4 töötuba - küünalde maalimine, piparkookide tegemine ja kaunistamine, 3 erinevat sorti jõuluehete meisterdamine ja paberist voltimine/kaartide valmistamine. Lastele oli ka kaetud laud võileibade, kookide, mandariinide, mahla ja muuga. Teenistusel osales 50 last, kellest otseloomulikult suur enamik oli väljaspoolt kogudust. Tore oli vaadata, kuidas lapsed õhinaga käsitööga tegelesid ja üritusest üldse rõõmu tundsid,” jutustas Aldar.

Umbes 150 mittekoguduseliikmest külastajat kirikusse toonud teenistused olid mõeldud hädas olevate inimeste abistamiseks ning koguduse linnainimestele tutvustamiseks. Aldar lubab, et sellised teenistused ei jää Valgas kindlasti viimasteks.

„Meie eesmärk on näidata seda, et me südamest hoolime nendest inimestest, kes tulevad ning julgustada neid ikka ja jälle tulema ja tekitada neis huvi Jumala Sõna vastu. Kindlasti ei jää see viimaseks selle laadseks ürituseks meie koguduses,” teatas Aldar.

Kuna igasugune heategevus eeldab alati heategijaid, tänab Aldar oma koguduseliikmeid, kes nende teenistuste läbiviimist toetasid ja nimetab ka ära, et üritusi sponsoreerisid ka mõned inimesed, kes Valga adventkogudusse ei kuulu. „Soovin tänada neid, kes seda tegid ja tänu kellele saime olla tunnistuseks inimestele selles linnas.”

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat