Eriline ohver Lõuna-Korea misjonikeskusele

Avaldatud 25.2.2021, allikas Adventist Review

Kagu-Korea koguduste liit (SEKC) avas 2020. aasta lõpus oma uue misjonikeskuse Daegu linnas. Misjonikeskus sai valmis pärast 14 kuud kestnud ehitustöid, ehitis läks koos sellealuse maaga maksma 10 miljonit USA dollarit.

Misjonikeskuses on kaks keldri- ja neli maapealset korrust, sinna on paigutatud ametiruumid, tehnikaruumid ja parkimiskohad. Uus jumalateenistuste saal asub neljandal korrusel; kaks kogudust liitusid ja keskuses asub nüüd nende kodukirik.

Misjonikeskus oli SEKCi adventistide kauaoodatud igatsus – 1991. aastal ehitatud Daemyungi keskus oli pidev meeldetuletus uue hoone vajalikkusest, kuna ruumi jäi väheks ja maja asus kehva liiklusega kohas. 2018. aastal pandi kokku ehituskomitee ja ehitus algas 2019. aasta 26. septembril.

Keskuse avatseremoonial osalesid Vaikse ookeani Põhja-Aasa divisjoni juhid ja Korea kogudusejuhid, aga ka ehitustööde juhid.

„Igal sammul sellest teest olid oma raskused, alates hoone ehituse planeerimisest, kuid Jumal valmistas meile sel teel kõik ette ja andis jõudu edasi töötada,“ ütles SEKCi president Won Sang Kim. Ta luges Psalm 136: „Tänage Issandat, sest tema on hea, sest tema heldus kestab igavesti!” Kim väljendas oma tänu inimestele nende pühendumise ja palvetoe eest. Samuti pöördus ta tänusõnadega ehitustööde vastaste poole, öeldes: „Need arvamused aitasid mul tasakaalu säilitada. Tänu teile saime seada veelgi täpsema  ja detailsema ehitusplaani ning koguda raha veelgi hoolikamalt.“ Ta lisas: „Ma loodan, et see väärtuslik hoone teenib meid ning saab SEKCi ajaloo pöördepunktiks, andes kõigile koguduseliikmetele võimaluse kasvatada kindlust selles, et Jumal juhib meid.“

Divisjoni president Si Young Kim õnnitles koguduste liitu, viidates pidustustele, mida on kirjeldatud siis, kui Nehemja lõpetas Jeruusalemma müüri ehitamise. Ta ütles: „Selles hoones jagatakse siinse piirkonna inimestele kolme ingli kuulutust.“

Paljud koguduse töötajad pidid andma oma panuse, et see unistus teoks saaks. Iga pastor ja koguduste liidu töötaja andis oma igakuisest palgast teatud osa. Ehitust toetasid ka SEKC ise, aga lisaks veel Busani adventhaigla ja Sahmyooki toidutehas. Üks pensionile jäänud pastor andis oma ühe kuu pensioni, teine kolme aasta säästud, üks USAs elav endine SEKCi pastor annetas kodukoguduse heaks osa oma matuserahast.

Oli ka teisi silmapaistvaid annetajaid. Korea tudeng, kes võitis kohtukaasuse hingamispäeva pidamise teemal, annetas pool oma valurahast ehitusele.

„Kõigi nende lootus, kes selle hoone valmimise eest palvetasid, püsib selles, et Jeesuse misjonikäsk saab selle misjonikeskuse tegevuste kaudu täidetud,“ sõnasid kogudusejuhid.

Uudis on tõlgitud Adventist Review kodulehelt.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat