Adventkogudus muudab peakonverentsi töökoosoleku toimumiskohta

Avaldatud 23.2.2021, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide koguduse peakonverentsi nõukogu hääletas 17. veebruaril selle üle, et viia koguduse töökoosolek 2022. aastal Indianapolisest Indiana osariigis Missouri osariiki St. Louisisse. Hääletuse tingis asjaolu, et peakonverentsi juhtkonnale teatati ootamatult, et seni arvestatud koht Indianapolises ei ole enam 6.–11. juunil vaba. Peakonverentsi töökoosoleku toimumise aeg jääb samaks.

„See teade, et Indianapolise ruumid ei ole enam vabad, tuli meile täieliku üllatusena, seepärast viisime selle küsimuse peakonverentsi nõukogu ette,“ ütles adventkoguduse juht Ted N. C. Wilson. „Indianapolise ametnikud on olnud meie suhtes heatahtlikud, kuid andsid nüüd teada, et neil kuupäevadel ei ole neil meile ruume pakkuda. Tunneme end kehvasti, et ei saa jätkata seni väga hästi toiminud koostööd sealsete koguduste liitudega.

„Kuid Jumal on seda probleemi juba ette teadnud ja tänu meie kontaktidele St Louisi konverentsikeskusega saime töökoosoleku viia sinna, nii et kuupäevad jäävad samaks. Jumal läheb alati meie ees ja avab uusi võimalusi,“ sõnas Wilson.

Peakonverentsi nõukogu hääletas juba aastal 2016, et 2025. aasta töökoosolek tuleb St. Louisis, ent nüüdse uue hääletuse tulemusena tuleb peakonverentsi töökoosolek nimetatud kohas juba varem. Peakonverentsi töökoosolek pidanuks graafiku järgi toimuma 2020. aastal, kuid see lükati koroonapandeemia tõttu aasta võrra edasi. Käesoleva aasta alguses, 12. jaanuaril hääletati selle poolt, et töökoosolek pandeemiast tingitud keerulise olukorra tõttu veel aasta võrra edasi lükata.

Kesk-Ameerika uniooni president Gary Thurber väljendas soovi teha tuleva töökoosoleku õnnestumise nimel koostööd Indiana osariigi unioonidega. „Me kutsume Lake uniooni rõõmsa meelega peakonverentsi töökoosolekut koos meiega läbi viima. Lake unioon on selle nimel juba nii palju vaeva näinud, seega saavad nad meid abistada oma kogemusega. Me oleme tänulikud, et nad soovivad ühiste jõududega kuulutada kolme ingli kuulutust. Peakonverentsi töökoosoleku korraldamine on au ja eesõigus.“

Wilson on kindel, et 2022. aasta töökoosolek on aeg, mil adventistid tulevad kokku ja jagavad maailmaga sõnumit Jeesusest. „Peakonverentsi töökoosoleku eel ootame head töösuhet Kesk-Ameerika uniooni ja Lake uniooniga,“ sõnas ta. „On suur eesõigus kuulutada kolme ingli kuulutust ja sõnumit Kristuse peatsest tulemisest, kaasates selleks kõiki koguduseliikmeid.“

Uudis on tõlgitud Adventist Review kodulehelt. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat