Kirjastuse raamatud soodsama hinnaga, 2021. aasta hommikvalveraamat E. White'ilt

Avaldatud 15.12.2020

Kuigi eelmise nädala raamatute müügipäevad Terve Elu Keskuses on möödas, saab ka praegu osta endale või kellelegi kinkimiseks hea hinnaga raamatuid ja CD-plaate. Aasta lõpus tehti kirjastuses hinnamuutus – tegevus, mille käigus paljud raamatud on nüüd poole soodsama hinnaga.

Kirjastustegevuse juhi Jaanus-Janari Kogermani sõnul tehti hinnamuutus sel põhjusel, et rohkem raamatuid leiaksid tee inimesteni. „Raamatu koht on inimese kodus, raamaturiiulis, öökapil või veel parem, käes lugemiseks, mitte kirjanduslaos seismas,“ sõnas Jaanus-Janari. „Meil on piisavalt palju raamatuid, mis võiksid kergemini inimesteni jõuda.“ Hinnamuutusega said soodsama hinna peamiselt sellised raamatud, mis ei ole kõige uuemad, kuid mis Jaanus-Janari sõnul on tõestanud, et neist võiks olla huvitatud rohkem inimesi kui mõned koguduseliikmed.

Kui meie koguduste liidu kirjastus IVA annab välja uue raamatu, siis müüakse neid palju. Kui raamat ei ole enam päris uus, hakkab selle müük soikuma. Kui me kohe piisavalt suurt hulka raamatuid maha ei müü, jäävad raamatud lattu seisma, ütles Jaanus-Janari.

Tänavu on IVA-lt ilmunud neli nimetust raamatuid, aasta lõpus tuleb veel trükist 2021. aasta hommikvalveraamat, Ellen G. White’i „Te saate väe“. 2020. aastal ilmus „Suure võitluse“ kordustrükk, misjoniraamat „Kindlustundega tulevikku“, „Nõuandeid vahendite kasutamiseks“ ja juturaamat „Võõrad maal“. „Seda on natuke vähem kui eelmistel aastatel, aga meil ei ole hetkel inimest, kes otseselt kirjastusega tegeleks, seetõttu on need raamatud, mis praegu ilmuvad, varem töös olnud trükiste lõpetamised,“ selgitas Jaanus-Janari.

Järgmise aasta esimese poole kohta ütles Jaanus-Janari, et ilmub Ellen White’i raamatu „Tunnistused kogudusele“ II köide ja kevadesse jääb ka uue misjoniraamatu väljaandmine.

2021. aasta hommikvalveraamat „Te saate väe“

Järgmine kohe-kohe trükist tulev raamat on 2021. aasta hommikvalveraamat, millest Jaanus-Janari sõnul saab müügihitt, kuna seda tahavad paljud. „Raamat jõuab kogudustesse veel sel aastal.“

Ellen White’i kirjatööde põhjal kokku pandud hommikvalveraamatuid antakse välja teatud regulaarsusega. „Kuigi Ellen White ei kirjutanud ühtegi raamatut hommikvalveraamatuks, on need tööd ja mõtted siiski sellised, millega on hea päeva alustada,“ rääkis Jaanus-Janari, lisades, et raamat räägib Püha Vaimu tööst ja meie vajadusest Püha Vaimu järele.

Raamatu tõlkija Ellen Suits ütles, et uus raamat on üles ehitatud nii, et igal kuul on oma teema „Näiteks jaanuari teema on Vaimu tulek, nii et sellest kirjutatakse paralleelselt – Vaimu tulekust jüngritele ja meile.“ Veel nimetas Ellen näitena teemasid nagu Vaimu viljad, Vaimu ülesanded ja raamat lõpeb detsembri alapealkirjaga „Vaimus võidukas“.

„Püha Vaim ja Tema töö on selline teema, millest ikka räägitakse. See raamat toob hästi välja selle, kes on Püha Vaim, mida Ta teeb ja missugused on eeltingimused Vaimu saamiseks. Raamatus ei ole seotud juttu, et kui ühte päeva ei loe, siis teisest aru ei saa. Raamatut võib lugeda juhusliku koha pealt ja igal ajal,“ selgitas Ellen.

Praegu on Elleni arvutis tõlketööna pooleli Ellen White’i „Tunnistused kogudusele“ III köide.

Hommikvalveraamat „Te saate väe“ jõuab kogudustesse aasta lõpuks ning selle hind on 15 eurot, e-raamat maksab 10 eurot. Mõlemat, nii paber- kui ka e-raamatut saab osta ka e-poest. Raamatuid saab tellida ka aadressil books@advent.ee.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat