Lihtsalt vastu võtta

Avaldatud 18.12.2020, autor Külli Keel, allikas Meie Aeg

Aeg, kus me elame on üsna rahulik. Pole siin meie lähedal reaalseid sõdu ega suuri rahutusi. Elu on üldiselt veel küllaltki hea, et olla leige ja et mitte võtta Jumala Sõna tõeliselt oma südamesse vastu. 

Seesama leigus peegeldub igas elu valdkonnas: suhtumises loodusse meie ümber, suhetes teiste inimestega, majandustegevuses, (toidu)tööstuses – igal pool. Inimesed on justkui pimestatud, nad ei suuda näha, kuidas olla vastutustundlik, sest nad on isekad, nende endi mugavus on olulisem, kui miski muu. Nad ei suuda oma mugavustsoonist välja astuda, et teha kellegi teise heaks midagi ära. Nad parendavad ikka – aina oma elu, et see oleks võimalikult kindlustatud, kuid ei mõtle tihtipeale, mida nende Taevane Isa on nende heaks teinud – Ta päriselt ka on kinkinud kõigile suurima elukindlustuse, mis üleüldse võimalik on. Inimese ülesanne on see lihtsalt vastu võtta. 

Ometi, kui lihtne see ka ei tunduks – lihtsalt vastu võtta – pole see nii lihtne ühtigi. Inimene tahab ise otsustada, ise teha, ise olla. Selleks, et Jumala armastus ja pääste päriselt vastu võtta, on vaja nii palju õppida – Jumalat tundma õppida. Ning seda on kõige efektiivsem teha Jumala Sõna ehk Piiblit uurides ning samal ajal paludes tarkust selle sisust arusaamiseks. Piibel on kirjutatud juba kaua aega tagasi – see on vanim raamat üldse ning tänapäeva inimesel pole üldiselt lihtne tolleaegsetest kontekstidest aru saada. Isegi 100–200 aasta tagune aeg tundub noore põlvkonna jaoks kauge ajalugu. Kuid tõelise huvi korral saab Jumal valgustada inimsüdant aru saamaks, missugused sõnumid on Jumal meie – tänapäeva inimeste jaoks sinna talletanud.

Tihtipeale me inimestena otsime õnne ja armastust teistest inimestest, kuid kristlastena peaksime teadma ja isegi kogenud olema, et teised on samamoodi patused ja vigased nagu meiegi ning see pole teps mitte lihtne leida õnne oma peres või abikaasas. 

See õnn ja armastus, mida iga inimene vajab ja otsib oma kõrvale –peitub tegelikult Jumalas ja inimese lähedases suhtes Temaga. 

Niisiis, et me saaksime olla õnnelikud ja armastatud ning ka armastavad oma suhetes on meil enne seda vaja omada suhet Jumalaga ­– Tema on see, kes teeb meid alandlikuks ja armastavaks teiste vigade suhtes, andestavaks nii enda kui teiste suhtes ning hoolivaks nii keskkonna kui kõigi elavate hingede suhtes.

Kus on sinu õnn ja armastus – kas see sõltub selle maailma kaduvatest väärtustest või on sul midagi enamat, midagi püsivamat, lausa igavikulise väärtusega?

Mt 6,33: „Aga otsige esmalt Jumala riiki ja tema õigust, siis seda kõike antakse teile pealegi!“ 

Armas, kutsun sind üles mõtisklema sügavamalt neil eriti olulistel teemadel. Kaevu sügavalt Jumala Sõnasse ja otsi esmalt Tema tahet ning võid olla kindel, et sinu valikuid, mis on kooskõlas Tema tahtega, saadab Jumala õnnistus. 

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat