Mehhiko virtuaalne kogukonnakeskus pakub vaimse ja füüsilise tervise teenuseid

Avaldatud 18.11.2020, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide ülikooli juures Põhja-Mehhikos avati hiljuti virtuaalne kogukonnakeskus, mille eesmärk on edendada terviklikku elukäsitlust. Uue keskuse mõte on toetada vaimset ja füüsilist tervist, selle tarvis pakutakse intervjuusid oma ala spetsialistidega, seminare, tugiteenuseid ja blogisid.

„Keskuse missioon on õpetada tasakaalustatud elustiili tervislikke harjumusi, kaasa arvatud vaimse tervise vallas,“ sõnas keskuse koordinaator Lorena Neria. See on terviklik lähenemine, mis harib ja toetab oma kogukonda, lõimides tervist ja heaolu inimeste igapäevaeluga.

„Me järgime inimestega suheldes Kristuse meetodit – saame nende sõbraks ning seejärel jagame nendega sõnumit, mis toob nende ellu lootuse,“ lisas Neria. Online-külastajad saavad valida erinevate veebikursuste vahel, kus käsitletakse füüsilist, vaimset ja vaimulikku tervist ning kus saab abi terviseasjatundjatelt. Näiteks on leinavate emade grupp, puuetega noorte grupp, stressivaba töötamise ja isikliku majandamise grupp.

„Need grupiteemad valiti meie suurlinnade inimeste vajaduste järgi, aluseks on võetud igapäevane elu, kiindumussuhted, üksteise mõistmine, loomine, identiteet ja vabadus,“ sõnas keskuse sisulooja Mariela Espejo.

Keskust reklaamitakse ühismeediaplatvormidel. „Oleme täheldanud vajadust vaimse tervise kursuste järele. Lisame selles valdkonnas veel teemasid, mis aitavad inimestel toime tulla emotsionaalse kriisiga, mille pandeemia on vallandanud,“ rääkis Espejo.

Keskus on praegu veel arengujärgus. Lisaks sotsiaalmeediakontaktidele loodavad selle juhid kirjandusevangelistide teavitustööle, mille kaudu saab kliente keskuse juurde juhatada. „Me soovime, et endast annaksid märku koguduseliikmed, kes on huvitatud keskuse tegevusi ühismeedias ja oma sõprade ning pereliikmete hulgas reklaamima; praegu töötame veel teavitusmeetmete kallal.“

Keskus on suunatud peamiselt linnapiirkondade hispaaniakeelsele elanikkonnale. Virtuaalse keskuse lehel hoiavad silma peal neuropsühholoog, psühholoog, füsioterapeut, raamatupidaja, ärijuht ning teised oma ala spetsialistid. Keskus on üks Inter-Ameerika divisjoni algatustest, mille eesmärk on luua kogukonnakeskusi. Virtuaalne kogukonnakeskus on selle juhtide sõnul isemajandav.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat