ADRA kasutab vähekindlustatud inimeste abistamiseks paadikliinikut

Avaldatud 12.11.2020, allikas Adventist News Network

Adventkoguduse arengu- ja katastroofiabi organisatsioon ADRA inaugureeris 20. oktoobril Bangladeshis paadikliiniku, mille eesmärk on pakkuda terviseteenuseid ääremaa külades elavatele inimestele.

Bangladeshi koguduste uniooni president Myun Ju Lee ja ADRA esindajad jagasid oma mõtteid paadikliiniku töö kohta.

„Ma hindan ADRA jõupingutusi, et teenida äärealade inimesi, kel on vähem võimalusi terviseteenuste kättesaamiseks,“ ütles Lee. „Ma imetlen ADRA lähenemist – võtta kasutusele paadikliinik, et selle uuendusmeelse meetodi kaudu kogukonda teenida.“

Paadikliinikul teenindavad väljaõppinud ja meditsiinitaustaga inimesed, nende ülesanne on pakkuda peamisi terviseteenuseid ning vahendada ligipääsu eriarstidele. Teenused on vastavalt nende liigile inimestele tasulised.

„COVID-19 pandeemia tõttu ei saa inimesed enam nii vabalt liikuda, kuna meil kehtivad liikumispiirangud, seetõttu on vähenenud ka ligipääs terviseteenustele,“ ütles ADRA programmijuht Bangladeshis Lucille Sircar. „Nüüd, kui ADRAl on paadikliinik, on inimestel võimalus terviseküsimustega meie poole pöörduda ilma oma külast lahkumata. See säästab palju aega ja raha, kuna inimestel ei ole tarvis arsti külastamiseks kaugele reisida.“

Paadikliinik hakkab teenindama pea 49 000 inimest, kes elavad rannikualadel, kus inimestel on nagunii keeruline meditsiiniteenuseid saada.

„Paadikliinik on meile kui Jumala õnnistus. See aitab meil inimesi päästa siinsamas, kuigi meie külas ei ole korralikku arstiabi. Me ei pea enam linna arsti juurde minema,“ ütles 35-aastane koduperenaine Aporna Kobiraj.

„ADRA eesmärk on paadikliinikut toimimas hoida koostöös kogukonna-organisatsioonide ja kohalike apteekidega,“ ütles Sircar.

Lisaks paadikliinikule pakub ADRA selles piirkonnas ka toiduabi, seda pea 600 inimesele, kes on kõige keerulisemas olukorras.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat