Novembri Meie Ajas

Avaldatud 5.11.2020

Novembrikuu Meie Aja täidavad, nagu tavaliselt, suuremas osas palvenädala loengud. Tänavu on üleilmse adventkoguduse 46. palvenädal ning selle teema on „Ustavus kristlikus eluviisis“. Oma eessõnas kutsub peakonverentsi president Ted N. C. Wilson üles uurima seoseid kristliku eluviisi ja evangeeliumitöö vahel: „Me vaatleme, kuidas peegeldavad kuningriigi väärtused kristlikus elus ja kuidas juhivad kristlikud voorused meie elu. Kristliku eluviisi väga oluline aspekt on tervis. Kui peame enda eeskujuks Kristust, siis saame tõeliselt julgustatud ja innustatud.“

Lisaks täiskasvanute loengutele on ajakirja kaante vahel ka lastele suunatud tekstid, mille autor on peakonverentsi lastetöö juht Linda Mei Lin Koch. Iga päeva teksti juures on ka tegevussoovitusi, mida saab koos lastega teha kas kodus või hingamispäeval piiblitunnis.

Seitsmenda päeva adventistide koguduse palvenädal 2020 algab hingamispäeval, 7. novembril ning lõpeb 14. novembril.

Palvenädalaloengute kõrval on ajakirjas siiski ka mõned tavapärased rubriigid. Õnne Kivinurm kirjutab sellest, mis tunne oleks maailma vaadata Jumala silmadega: „Kui anname oma elu Jumala juhtida ja kasutada, ei võta Ta meid maailmast ära.“

Oma võitlusest toiduga ja toidust kui kristliku eluviisi ühest aspektist kirjutab Rohujuure rubriigis Karin Miller: „Kui Karin võtab selle saia, šokolaadi või kohvitassi, vaatamata sellele, et see võib tunduda väga väikese asjana, on see Karini elus patt. Miks ma seda usun –Jeesuse sõnade tõttu, Tema tõotuse pärast. See seisneb selles, et ma lähen valutavale kohale plaastrit otsima millestki muust kui Temalt, kuigi Ta on tõotanud mind aidata.“

Veel teisestki terviseteemaga seonduvast – unest – saab sel korral lugeda. Allan Randlepp vahendab teadmisi hea une kestusest ja kvaliteedist: „Päevane unisus on märk, et sa ei saa öösel piisavalt kaua või kvaliteetselt magada,“ sedastab Allan ja lisab, et „kui uinud ja ärkad iga päev samal ajal, harjub aju sellega ära“.

Oma teekonnast ja arengust noore isana kirjutab kahe väikese poja isa Vallo Põldaru. „Kas ma mitte ei käitu nii sellepärast, et ma ise ei oska enda või lapse tunnetega midagi peale hakata?“ küsib Vallo ja arutleb, kuidas saaks isa ennast emotsionaalselt lapsega rohkem siduda.

Toomas Lukk on jõudnud eelviimase epiloogini ja seekord saame teada, kuidas on sündinud sõnad meie seas väga armastatud laulule „Peigmees tuleb“. Ajakirjas on ka Kogemuste kotike.

Novembri Meie Aeg jõuab kogudustesse hingamispäeval, 7. novembril. Ajakirja kaanehind on 2,5 eurot. Ajakirja saab osta ka e-poest.

Praegu on hea aeg tellida Meie Aeg 2021. aastaks enda postkasti. Endiselt saab ajakirja tellida ka koguduse kirjanduslauda.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat