Vaimulik kodu kaugel kodust

Avaldatud 2.11.2020, allikas Adventist Review

2011. aastal otsustasid Peter ja tema pere viia ellu suure muutuse: nad kolisid teisele poole maakera – Hiinast Kanadasse, kus Peter võttis vastu uue töökoha.

Uues riigis tundsid Peteri pereliikmed end võõrastena, paljud olid neid enne hoiatanud Lääne ja hiina kultuuri suurte erinevuste eest. Siiski võttis perekond ette selle ususammu astuda ja otsustasid oma uskumused ja väärtused uude koduriiki kaasa võtta.

Paari viimase aastakümne jooksul on välisüliõpilaste arv Kanadas kasvanud väga kiiresti. 2018. aastal oli neid üle poole miljoni, kellest Hiina tudengid moodustavad 25%. Enamus neid tudengeid tuleb Kanadasse iseseisvalt, jättes senised pereliikmed kodumaale. Pole ka üllatus, et paljud neist tunnevad end üksikuna.

Peter ja tema pere otsustasid selle üksinduse vastu, mis oli varasemast neilegi tuttav, midagi ette võtta. Nad avasid Vaimuliku Depoo, mis on kodukiriku moodi toitlustusteenistus, suunatud peamiselt mandariinikeelsetele hiinlastele Vancouveri kesklinna piirkonnas.

„Me alustasime selle tööga Vancouveris. Esialgu ei olnud me väga kindlad, kas see ka midagi muudab,“ selgitas Peter. „Me ei osanud midagi oodata, peale iseenda kogemuse jagamise, seega andsime oma parima ja levitasime oma motot kodune kultuur uude kohta kaasa võtta – tuleb välja, et see töötab samamoodi.“

Kokkusaamised Vaimulikus Depoos on reedeõhtuti, pakutakse traditsioonilist hiina kodutoitu, on elav muusika ja lootusesõnumite jagamine. Esimesel reedel oli kohal seitse inimest, kaasa arvatud Peter ja tema naine. Enamus külalisi olid Peteri naise klassikaaslased inglise keele tunnist. „Alates sellest ajast on Jumal meie teele saatnud erinevaid inimesi. Esimesed paar aastat keskendusime rohkem linnakumisjonile ja hiinakeelsetele tudengitele, kutsusime neid sööma ja perekondlikusse keskkonda,“ rääkis Peter.

Josh tuli Vancouverisse oma õpinguid jätkama. Peteri ja tema naisega oli ta kohtunud Hiinas. Joshi jaoks oli tuttavate nägude kohtamine uues keskkonnas kergendus. Esialgu käis ta Vaimulikus Depoos vaatamas-kuulamas, nautis sööki ja head seltskonda. Lõpuks kasvas tema osalemisest juhiroll, nüüd aitab ta kaasa Vaimuliku Depoo arenemise juures. Väikesest grupist on kiiresti saanud 50liikmeline grupp, kes regulaarselt reedeõhtuti kokku saab.

Nüüd, kui reedeõhtused kogunemised on kasvanud, mõeldakse järgmisele sammule: iganädalased piiblitunnid. Paljud külastajad on Jumala suhtes uudishimu üles näidanud, paljud on Vaimuliku Depoo tegevuse tulemusena ristitud. Siiski ei ole kokkusaamiste esmane eesmärk inimesi pöördumisele kutsuda, vaid täita inimeste vajadusi. „Meil on erinevaid talente,“ sõnas Josh, „ja inimestel on erinevad vajadused. Ma arvan, et kõige olulisem on inimesi teenida. Sa tead, mida nad vajavad, mida nad tahavad, ja seejärel hoolitsed nende eest, mis näitab, et sa armastad neid. Ning annad neile teada, kust tuleb sinu inspiratsioon ja motivatsioon, et see ei ole sinust enesest, vaid Jumala armastusest.“
Vaimuliku Depoo juhid innustavad noori koguduseliikmeid juhtima ja edendama abivajajate teenimise missiooni, olgu need vajadused psühholoogilised või emotsionaalsed.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat