Liidu nõukogu koosolek 18.10.2020

Avaldatud 22.10.2020

Pühapäeval, 18. oktoobril oli Tallinnas Terve Elu Keskuses Eesti adventkoguduste liidu nõukogu korraline koosolek.

Koosoleku palvuse pidas Jõhvi ja Narva koguduse piiblitööline Aleksandr Tsugai, kes vaatles Taaveti loo taustal dialoogi pidamise olulisust. Lugedes Piiblist kirjakohad 2Sm 12:18–23, 2Sm 19:1–7 ja 2Sm 18:2–4, kirjeldas Aleksandr Taaveti suhtumist ja käitumist oma sulastega ning sulaste arusaamatust neis erinevates olukordades. „Taaveti sulased saavad kannatada mittemillegi eest. Nad teevad kõik kuninga nimel ja nende püüdlused tõid kuningale leina,“ rääkis Aleksandr. „See, mis toimub meis, ei ole teistele kaugeltki arusaadav. Isegi kui sulased oleksid teadnud Taaveti loo kõiki detaile, ei oleks nad aru saanud. Väga tihti on nii ka täna, kui meil on raske kedagi mõista, seda, kuidas ta reageerib.“ Sõnades, et liidu nõukogu on kutsutud liitu teenima, kutsus Aleksandr üles panema esikohale dialoogi, eriti keerulistes olukordades. „Jumal räägib meile Piibli lehekülgedel endast ja maailma ajaloost ja tulevikust avameelselt – see aitab meil tugevdada suhteid Tema ja meie vahel. Oluline on, et meie tegevus oleks arusaadav kõigile liidu liikmetele, kelle huvides meid on kutsutud tegutsema.“

Pärast palvust ja eelmiste koosolekute protokollide kinnitamist tutvustas koguduste liidu esimees Andres Ploompuu nõukogule Mehhikost Baltikumi vabatahtliku misjonärina tööle tulnud Mar Said Hernández Castañóni. Mar Said viibis Eestisse saabumise järel kaks nädalat karantiinis ning sai esimest korda siin kirikusse minna hingamispäeval, 17. oktoobril, kui ta külastas Tallinna eesti- ja venekeelse koguduse jumalateenistusi. Nõukogu liikmed tervitasid Mar Saidi ja tutvustasid igaüks ka ennast ja oma tegevusvaldkonda koguduses.

Loe Mar Saidi töö kohta rohkem: Balti unioonis alustas tööd misjonärist videograafik

Järgmine päevakorrapunkt oli seotud Surju kodukoguduse nime muutmisega. Eestis on praegu üks tegutsev kodukogudus – Surju kodukogudus, mille asutajad on kaks perekonda, kellest üks elab Surjus, teine aga mitte. Seoses sellega, et kokku saadakse ka mujal peale Surju, esitas kodukogudus liidu nõukogule nimemuutmise soovi, mis ka heaks kiideti. Endise Surju kodukoguduse ametlik nimi on nüüdsest Seitsmenda Päeva Adventistide Linnutee kogudus, mitteametlik: Linnutee kogudus.

Loe nimemuutuse kohta rohkem: Surju kodukoguduse uus nimi on Linnutee kogudus

Adventkoguduste Eesti liit kuulub Eesti Kirikute Nõukogusse (EKN) ja sellest tulenevalt osaleb ka EKNi erinevate komisjonide töös. Adventkoguduse esindajaks EKNi teoloogiakomisjonis oli Mervi Kalmus, nõukogu otsustas Mervi ta enda palvel tagasi kutsuda ning nimetada komisjoni uueks liikmeks Valga ja Võru adventkoguduste pastori David Nõmmiku. Liidu esimees Andres Ploompuu sõnas, et meie koguduse esindatus selles komisjonis on väga oluline, kuna see lubab meil selgitada ja edasi anda meie teoloogilisi seisukohti ja meie jaoks olulisi põhimõtteid.

Nõukogu koosoleku ülejäänud arutelud olid seotud meediatööga. Alates 10. oktoobrist alustas oma uut hooaega videomeeskond, kui taas algasid jumalateenistuste otseülekanded. Lisaks neile on plaanis ja mõttes erinevaid ideid, kuidas meediatööd elavdada ning missugust videomaterjali toota. Selleks on hädasti vaja oma stuudiot, et iga filmimise tarvis ei oleks vaja tehnikat uuesti üles panna, et see siis pärast võtteid uuesti kokku pakkida. Samuti võimaldab stuudiokeskkond toota kvaliteetsemat pilti ning luua erinevat sisu. Sellest tulenevalt otsitakse praegu rendipinda Tallinnas, kuhu saaks luua meie koguduste liidu stuudio.

Loe videotöö uue hooaja alguse kohta rohkem: Veebijutlus igal hingamispäeval, audiojutlus Jeesuse elust igal reedel

Liidu nõukogu kinnitas ka videostuudio käivitamise eelarve kuni 2021. aasta lõpuni summas 27 000 eurot. Kõiki huvilisi, kes soovivad nõu või jõuga kaasa aidata videotöö tehnilises pooles või sisu tootmises, palutakse endast julgesti märku anda aadressil soosaarhans(at)gmail.com.

Liidu nõukogu järgmine korraline koosolek on 2. detsembril. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat