Veebijutlus igal hingamispäeval, audiojutlus Jeesuse elust igal reedel

Avaldatud 13.10.2020

Alates eelmisest hingamispäevast, 10 oktoobrist on hingamispäeviti kell 11 aadressil otse.advent.ee taas võimalus vaadata ja kuulata veebijutluseid. Kui kevadise eriolukorra ajal olid ühes jutlusega ka piiblitunnid õppetüki teemal, siis praegu saab osa vaid jutlusest, kuna suurem osa inimesi saab praegu siiski oma kodukoguduses käia.

Ülekandemeeskonna üks juhte Hans Soosaar sõnas, et juba augustis oli liidu juhtkonnaga jutuks, et kui olukord nõuab, on tarvis taas veebijutluseid üle kanda. „Praegu oli hea aeg alustada. Oleme kuulnud, et on juba inimesi, kes ei taha igal hingamispäeval täis kirikusaalis käia,“ rääkis Hans ja lisas, et kui inimene ei saa kirikusse minna, siis on tal hea võimalus veebi vahendusel Sõna kuulda.

Samuti saavad veebijutlustest osa meie koguduse liikmed ja sõbrad väljaspool Eestit. „Ilmekas näide on minu enda elust, kui olin peaaegu terve septembrikuu Eestist ära,“ jutustas Hans. „Õnneks kantakse Põltsamaa koguduse jumalateenistusi üle ja sain neid vaadata.“

Möödunud hingamispäeval jutlustas Eesti koguduste liidu esimees Andres Ploompuu. Lisaks jutlusele oli ka muusikapala. „Mina olen vana kooli mees ja arvan, et jumalateenistusel võiks ka paar muusikapala olla, nii et kui võimalik, siis on ka edaspidi lisaks jutlusele veidi muusikat,“ ütles Hans.

Järgmisel hingamispäeval, 17. oktoobril jutlustab Keila ja Haapsalu koguduse pastor Marge Randlepp, sellest järgmisel hingamispäeval Rakvere ja Jõgeva koguduse pastor Toivo Kaasik ning oktoobri viimasel hingamispäeval Tallinna III koguduse pastor Vadim Skrypiy – sellel jutlusel on eestikeelsed subtiitrid. Kõiki (varasemaid) veebijumalateenistusi saab järelvaadata adventkoguduse YouTube’i kanalil.

Lisaks jutlustajatele nõuab veebijutluste ettevalmistamine ja ülekandmine tehnilist meeskonda. Hans sõnas, et meeskonda oodatakse abiväge ja kel on soov selles töös kaasa lüüa, palutakse endast märku anda aadressil soosaarhans@gmail.com.

Ka neile, kes on veebijutluste osas vaataja rollis, paneb Hans oma osa südamele: jagada infot, nii et see jõuaks paljudeni. „Seda saab reklaamida oma lähedastele – kõik ju ei käi advent.ee lehel ega loe meie uudiseid. Püüame neid ülekandeid teha nii hästi kui võimalik ja infot selle kohta võiks levitada.“

Reedeõhtused audiojutlused Jeesuse elust

Alates tulevast reedest, 16. oktoobrist saab audiokaustast kuulata Türi, Paide ja Põltsamaa koguduse pastori Rein Kalmuse mõtisklusi Jeesuse elu kohta. „Varem pidas Rein neid jutluseid üle ühe reede Põltsamaal, nüüd laaditakse need üles igal reedel,“ rääkis Hans ja lisas, et tegu on väga huvitavate jutlustega ja on isegi kahju, et siiani on ainult väike Põltsamaa kogudus neist osa saanud. „On väärt, et neid kuulaks rohkem inimesi.“ Reedel, 16. oktoobril on teemaks "Pimedana sündinu".

Audiojutlused salvestatakse Türil koostöös Andres Kaaveriga. Reinu sõnul on neid hea hingamispäeva alustuseks kuulata ja sari jätkub läbi talve. „Jutlused on tehtud Markuse evangeeliumi piiblikommentaari põhjal. Tegelikult olen teemaga poole peal ja audiojutlused ei alga nullist – jätkan sealt, kus Põltsamaal pooleli jäi,“ rääkis Rein. „Kristuse elu on minu lemmikteema. Kõik muu võib olla, ühte kui teist peab olema, aga see teema on mulle kõige südamelähedasem.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat