Oktoobri Meie Ajas

Avaldatud 8.10.2020

Oktoobri Meie Aja fookuses on kristliku vaimsuse teema. Seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu esimees Andres Ploompuu arutleb, et tänapäeval on olemas ka vaimsus väljaspool religiooni ning see muudab arusaama vaimsusest keerulisemaks. „Kristlik vaimsus on asendamatu osa meie kristlikust elust ja kristlikust kogemusest ja teoloogiast,” kirjutab Andres ja lisab, et “teoloogia ilma isikliku kogemuse ja suhteta on sama hästi kui surnud. Samamoodi on ka vaimsus lahus Jumalast nagu sogane vesi, mis pakub ehk leevendust, aga mitte lahendust.”

Loma Lind aülikooli teoloogiaprofessor John B. Wong kirjutab: “Viis, kuidas me suhestume Jumalaga ning mõistame Teda, määrab suurel määral selle, milles väljendub meie vaimsus.” Ning adventkoguduse evangelist Mark Finley lisab: “Pühakiri sedastab, et seesama Püha Vaim, kes inspireeris Piibli, räägib selle Sõna kaudu, et muuta meie elu, samal ajal kui meie selle lõikude üle mõtiskleme.”

Seega kutsub seekordne ajakirjanumber mõtisklema oma vaimsuse ning teoloogiliste tõekspidamiste üle käsikäes, keskenduma korraga nii Jumala Sõnale kui ka oma kogemusele seoses sellega.

Laura Grönholm vaatleb meie praegust aega ning kutsub üles mõtlema kogukonna eakatele: “Jumal igatseb, et kui oma noorepõlves või keskeas ei ole ennast Jumalale üle antud, siis oma eluõhtul, rahus ja vaikuses, eemal elukärast ja argielu toimetuste oravarattast, vastaks inimene Jeesuse koputusele oma südameuksel.”

Seekord saame intervjuu lehekülgedel veidi tuttavamaks pastor Vadim Skrypiyga, kes on nüüdseks oma perega Eestis elanud viis aastat. “Külluslik vabadus ei vii tingimata koguduse kasvuni,” ütleb Vadim praeguse aja iseloomustuseks ja räägib, kuidas ta valmistab ette jutluseid ning missugune on tema pere tavapärane hingamispäev.

Emeriitpastor Rein Käsk arutleb jutluse rubriigis suhete teemal, sedastades, et taevariik on head suhted: “Andestus ja puhastus – uus hoiak meelelaadis ja käitumises on tulem ehk vili, mis sünnib ususuhtest Päästjaga.”

Kirjakoha rubriigis viib Aleksandr Tsugai meid võlgadesse jäänud lesknaise loose, ütleb, et Jumala ime on peidus finantstarkuses, ja esitab küsimuse: “Kas Jumal saaks aidata meid enne, kui võlgu võtame?”

Lisaks neile artiklitele on ajakirjas veel palju huvitavat lugemist: lastele Silmatera oma loo ja ülesannetega, Karin Miller arutleb vabaduse ja võimu vahekorra teemadel, pererubriigi kirjutajana alustab Külli Keel – seekord on teemaks armastuse kolmnurk –, Andres Ploompuu kirjutab isaks saamisest ning Toomas Lukk meile armsaks saanud laulust “On palju maa peal teid”. Samuti on ajakirja kaante vahel terviseartikkel, kogemuste kotike ja järjejutt.

Ajakiri jõuab kogudustesse hingamispäeval, 10. oktoobril. Ajakirja kaanehind on 2,5 eurot ja ajakirja saab osta nii paberil kui ka pdf-vormingus e-poest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat