Newboldi kolledž vaatab tulevikku: vajadus uue fookuse ja missiooni järele

Avaldatud 2.10.2020, allikas TEDNews

Newboldi kolledž on pea 120 aastat teeninud ustavalt Trans-Euroopa divisjoni (TED), valmistades ette pastoreid ja teisi koguduse töötajaid.

Newboldi kolledž on alati jälginud tähelepanelikult nii ühiskonna kui ka koguduse vajadusi, kaotamata seejuures oma identiteeti. Kolledži rektor dr John Baildam ütles: „Praegu, neil keerulistel aegadel mõtleme rohkem kui kunagi varem sellele, kuidas teenida kõige paremal viisil TEDi piirkonda kuuluvat 14 koguduseüksust.“ Selle eesmärgiga saigi Newboldi kolledži nõukogu 30. septembri erakorralisel koosolekul kokku, et arutada, kuidas kolledžit restruktureerida ja praeguse ajaga kohandada.

Enne nimetatud koosolekut oli palju arutelusid TEDi juhtkonnas ja erinevate üksuste juhtidega. „Meie vestluste kõige märkimisväärsem osa on see,“ sõnas kolledži nõukogu esimees ja TEDi juht Raafat Kamal, "et me olime üksmeelel selles osas, et Newbold tegutseb esmalt selle nimel, et koolitada TEDi piirkonna pastoreid ja teisi kogudusejuhte – ja nüüd on aeg seda fookust uuendada.“
Koosolekul võeti vastu uus kümmet punkti sisaldav raamistik, mille keskmes on pühendumine pastorite, evangelistide, koguduserajajate, juhtide ja teoloogide koolitamisele. Plaan käivitub 2021. aasta septembrist.

„Selle otsuse tähtsust on võimatu üle hinnata,“ ütles pastor Ian Sweeney, nõukogu aseesimees ja Briti uniooni esimees. Ta jätkab: „Otsus keskenduda Newboldis selle algupärasele eesmärgile koolitada pastoreid on põnev. Selle taga on mõte, et tudengid, kes Newboldi ustest sisse-välja käivad, on valmis viima ellu seitsmenda päeva adventistide koguduse missiooni, et siit tulevad misjonimeelsed ja hästi haritud pastorid ja koguduse töötajad.“ Norra uniooni esimees Victor Marley on nõus: „See on Newboldi peamine mõte. Teinekord peame tuleviku plaanimiseks pöörama erilist tähelepanu aluspõhimõttele.“
Kuidas plaanib Newbold seda paradigma muutust ellu viia? Raamistik uueks töökorralduseks hõlmab intensiivkursuseid ja online-kursuseid, taaskäivitatakse kohalikud pastoriõppe programmid kohtades nagu Belgrad, Budabest, Riia ja Varssav. „Inglismaa on meie piirkonnast väga kaugel,“ sõnas Balti uniooni esimees Ivo Käsk. „Plaan keskenduda sellele, et hakatakse pakkuma intensiiv- ja online-kursuseid, muudab meie jaoks kõike. See toob pastorikoolituse meie kodule lähemale, see on odavam ja mis kõige parem, hariduse kese on suunatud eesliini misjonitöölistele. Ma tean, et see otsus annab meie noortele uut energiat.“

Newboldi juhtide ja töötajate jaoks on praegune aeg muutuste aeg. „Seda silmas pidades  tahan tänada dr Baildamit tema silmapaistva ja edasiviiva juhtimise ja teenimise eest. Ma soovin tänada igat töötajat nende ennastohverdava pühendumise eest ja panuse eest kolledži ellu. Ma palvetan kolledžipere iga liikme pärast,“ rääkis Kamal.

Mõeldes sellele erakordsele muutuste ahelale, soovime paluda Jumala juhtimist ja nõu. Trans-Euroopa divisjoni juhtkond on nimetanud 10. oktoobri hingamispäeva Newboldi kolledži palvepäevaks. Divisjoni esimees pastor Raafat Kamal ütles: "Me kutsume üles kõiki koguduseliikmeid Trans-Euroopa divisjonis ja ülemaailmse koguduse perekonnas tõstma sel päeval palves üles Newboldi kolledžit, sest usume, et Püha Vaimu juhtimine selles tegevuses on kriitilise tähtsusega."

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat