Mehhiko adventkogudus leinab viiruse tõttu lahkunuid

Avaldatud 22.7.2020, allikas Adventist News Network

Ajal, mil koroonaviirusesse nakatunute arv kogu Mehhikos aina tõuseb, leinab adventkogudus Chiapase osariigis neid koguduseliikmeid, kes on viimastel nädalatel surnud. Kogudusejuhtide sõnul on surnud 275 koguduseliiget, nende seas kaks koguduse töötajat ja üks pensionärist pastor.

Adventkoguduse kooli raamatupidaja Joel Alvarez (52) suri pärast seda, kui oli viimased kümme päeva olnud toetatud hingamisel. 59-aastane Humberto Pérez Aguilar oli pastor, kel oli just täitunud 30 aastat koguduse teenistuses.

„Meil on praegu rasked ajad,“ ütles pastor Ignacio Navarro, Chiapase uniooni juht. „Viimased kolm nädalat on olnud eriti keerulised.“

Pastor Navarro viis koos teiste kogudusejuhtidega läbi online-mälestusteenistuse neile, kes olid pühendanud oma töö kogudusele. Sajad koguduseliikmed saatsid lahkunute omastele sõnumeid ning jagasid nendega oma kogemusi.

Lahkunute lähedased tänasid kogudusejuhte ja -liikmeid nende palvete, toe ja sõnumite ning lohutussõnade eest. „Meie seas on praegu palju perekondi, kes tunnevad valu,“ ütles Mayra Cadena. „Ainus asi, mis ma saan öelda, on see, et klammerduge Issanda külge, kuna Jeesus tuleb varsti.“ Ta lisas, et ootab seda päeva, mil saab kohtuda oma isaga, kes suri mõnda aega tagasi, oma abikaasa ja väikse lapsega, kes suri kolm aastat tagasi pärast sündimist. „Vaid Jumal saab aidata meil olla kindlameelsed ja oodata Jeesuse peatset tulemust.“

„Meie koguduses on väga palju neid liikmeid, kes kannatavad COVID-19 sümptomite käes, isegi siis, kui nende haigus pole kinnitust leidnud,“ ütles Navarro. Kohalikud pastorid kasutavad sõnumeid ja online-kohtumisi, et pakkuda lohutust perekondadele ja koguduseliikmetele, keda see pandeemia on lähedalt puudutanud.

79 koguduse töötajal on diagnoositud COVID-19, kogudusejuhtide sõnul on üle 4000 neid koguduseliikmeid, kel on COVID-19, kuid paljud on veel testimata.

Valitsuse sõnul on Chiapases 742 surmajuhtumit ja 5201 positiivset testi. Mujal riigis on surnuid üle 36 300 ning positiivseid testitulemusi 311 000, need arvud kasvavad iga päevaga.

Kogudusejuhid jätkavad iga päev jumalateenistuste, seminaride ja evangeelsete seminaride tegemist, kõike internetis, sõnas Navarro. „Praegu on väga rasked ajad, aga sellistel aegadel peame hoidma kokku ja olema põlvedel palves nagu üks suur perekond,“ lisas ta.

Adventkoguduse liikmeid on Chiapases pea 258 000, kogudusi on 3229. Kogudusel on seal üks ülikool ja 31 kooli.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat