Põhja-Ameerika divisjoni presidendiks valiti G. Alexander Bryant

Avaldatud 13.7.2020, allikas Adventist Review

9. juulil pidas seitsmenda päeva adventistide koguduse peakonverentsi (PK) nõukogu virtuaalse koosoleku, et valida Põhja-Ameerika divisjonile (NAD) uus juht. Nii NADi valimiskomisjon kui ka PK nõukogu olid kandidaadina esitanud G. Alexander Bryanti nime. Bryant kinnitati uueks juhiks häältega 153:5.

PK president Ted N. C. Wilson ütles: „Ma ootan põnevusega kolme ingli kuulutuse uuenenud fookust ja usun, et pastor Bryant saab selles suures seikluses juhiks olla. Ta on misjonimeelne mees, hea kuulaja, kes viib oma tööd Jumala ette, et juhatust paluda. Ma usun, et Jumal saab teda väga erilisel moel kasutada.“

Bryant ütles hääletustulemusi teada saades: „Ma olen Jumala ees võlglane, et Ta on mind oma tööle kutsunud, teiseks olen ma tänu võlgu neile inimestele, kes on minusse aastate jooksul panustanud. NADi ja PK nõukogu usaldus, mida nad mind sellesse ametisse määrates on üles näidanud, teeb mind sügavalt alandlikuks.“

„See ülesanne on ühe inimese või ametkonna jaoks liiga suur,“ lisas Bryant. „Mulle on väga selge, et Jumala kuningriigi edendamiseks peame töötama koos ja ma vajan väga teie palveid. Ma palun iseenda ja oma abikaasa nimel, et te tõstaksite meid iga päev palves Jumala ette. Loodetavasti saame ühiste jõupingutustega kiirendada Issanda tagasitulemist, tehes misjonitööd nii enda divisjoni territooriumil kui ka kaugemal.“

Koguduse kõigi 13 divisjoni juhtivametnikud valitakse PK nõukogu poolt. NADi valimiskomisjon kogunes 6. juulil ning valis esitamiseks Bryanti, kes esitati 7. juuli koosolekul NADi nõukogule. Bryanti kandidatuur saadeti PK nõukogule. Kõik koosolekud peeti virtuaalselt ja kasutati elektroonilist hääletussüsteemi.

Bryant astub ametisse Daniel R. Jacksoni järel, kes teenis divisjoni juhina alates 2010. aastast. Alates tänavu 1. juulist suundus Jackson emerituuri. Nüüd, kui divisjonile on valitud uus juht, hakatakse otsima ka uut peasekretäri.

Glenward Alexander (Alex) Bryant töötas enne uut ametiposti sama divisjoni peasekretärina, seda alates 2010. aasta PK töökoosolekust. Peasekretärina viis ta läbi juhtimisseminare ja -koolitusi, koordineeris divisjoni sekretariaadi töö digiteerimist ning viis läbi evangeelseid seminare.

Enne tööleasumist divisjonis töötas Bryant Kansases USA keskosa koguduste liidu juhina. Bryant on lõpetanud Oakwoodi ülikooli teoloogia- ja ettevõtlusõpingud.

Bryant on NADi teine mustanahaline president. Divisjoni esimene president, Charles E. Bradford, oli samuti afroameeriklane. Pärast teda on divisjoni presidentidena teeninud Alfred C. McClure, Don C. Schneider ja Daniel R. Jackson.

Bryant on abielus, tema naine Desiree töötab praegu NADis haridusprojektide koordinaatorina. Bryantidel kolm täiskasvanud last ning kolm lapselast.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat