Juuli Meie Ajas

Avaldatud 9.7.2020

Südasuvise Meie Aja fookuses on oikumeenia.

„Oikumeeniline liikumine ja oikumeenilised organisatsioonid on parandanud oluliselt kirikutevahelist dialoogi ja kõrvaldanud asjatuid eelarvamusi, sh seitsmenda päeva adventistide suhtes,” kirjutab Ivo Käsk ja lisab, et “ülejäänute liikumine ja kuulutus on eriti adresseeritud kõigile tõeliselt Kristusesse uskuvatele kõikjal kogudustes. See on tõeline oikumeeniline ühtsust otsiv liikumine.”

Samal teemal kirjutab ka Mervi Kalmus: „Kui meie identiteet Temas on kõikumatult kindel, siis ei ole meil mitte mingit põhjust peljata kokkupuuteid teiste inimestega, ükskõik millist usku või maailmavaadet nad esindavad.”

Laura Grönholm vaatab meie ajast mõtiskledes tagasi eriolukorrale: “Kogesin mitmel korral möödunud kevade jooksul, kui lähedal me oleme üksteisele oma valudes, hirmudes ja kannatustes kogu maailma elanikkonnaga, terve inimkonnaga.”

Helis Rosina intervjuusari liidu töötajatega on jõudnud lõpule, viimases usutluses jagab oma mõtteid Kaile Tuvi: “Kogudus on hea koht nii noortele kui ka täiskasvanutele katsetamiseks erinevate annetega.” Kaile töötab koguduste liidus infosekretäri ja kujundajana ning oma tööst rääkides sõnab ta: “Kui tuleb midagi uut – näiteks sari „Tunnistused“ on ilmunud kunstnahkköites ja kaanel on fooliumtrükk –, on ikka põnev näha, kuidas välja tuli.”

Heino Lukk on Kirjakoha rubriigis vaatluse alla võtnud Õpetussõnade 30. peatüki esimesed kolm salmi ja kirjutab: “Evangeeliumist mitteteadmisel võimaluste puudumise tõttu ja sellest mitte teada tahtmise tõttu on väga suur põhimõtteline vahe, ja Jumal arvestab sellega.”

Koguduse rubriigis saame teada, kuidas jõudis oma praegusesse staadiumisse adventkoguduse kümnisesüsteem ning kuidas erinevate aegade majanduskriisid on selle süsteemi arenemist mõjutanud: “Ühiskond muutub kriisides. Inimesed muutuvad kriisides. Kogudus muutub kriisides. Nende ühine nimetaja on raha.”

Karin Miller arutleb Rohujuures selle üle, mis plaanid on Jumalal abieluga ja kuidas maine abielu peegeldab meie suhet Jumalaga: “Me oleme Talle kohased mitte seetõttu, et meie ise midagi oleks või suudakski olla kohased Loojale, vaid seetõttu, et Tema alandas ennast inimeseks saades, tuli meie juurde, et olla meiega üks.

Need ja veel teisedki rubriigid ja ka Silmatera lastele on juuli Meie Ajas, mis jõuab kogudustesse hingamispäeval, 11. juulil. Ajakirja kaanehind on 2,5 eurot ning seda saab osta kohalikest kogudustest ja tellida e-poest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat