Trans-Euroopa divisjon lükkab suurüritused edasi

Avaldatud 7.7.2020, allikas TEDNews

Nii noortekongress kui ka Euroopa pastorite kokkusaamine lükatakse aasta võrra edasi, et hõlbustada rahalist ja logistilist planeerimistööd.

Inter-Euroopa divisjoni ja Trans-Euroopa divisjoni ühisel otsusel lükatakse edasi Euroopa noortekongress, mis pidi toimuma 2021. aastal Soomes Lahtis. Koroonapandeemiast tingitud ebakindlus teise laine suhtes Euroopas ja ka Soomes viis selleni, et kummagi divisjoni nõukogu hääletas selle poolt, et lükata see kuni 4000 noort võõrustav üritus aasta võrra edasi.

Soome unioon usub, et selle edasilükkamise tõttu tuleb kokku veel rohkem osalejaid, mis omakorda nõuab veelgi suuremat planeerimistööd nii tervise- kui ka majanduslikus vallas. Otsust mõjutas ka unioonide võimekus toetada oma noorte osalemist, kuna lennureiside hinnad on vähemalt lühiajaliselt tõusnud.

Eelmine noortekongress toimus Hispaanias Valencias aastal 2017.

2023. aasta TEDi rajaleidjate laager jäi paika. TED korraldab iga viie aasta jooksul kolm suurt üritust ja et ajavahe nende vahel ei jääks liiga lühikeseks, lükatakse edasi Euroopa pastorite kokkusaamine – aastasse 2024. Eelmisel 4-päevasel kokkusaamisel Serbias Belgradis käis 1200 pastorit, piiblitöölist, koguduse töötajat, lisaks nende abikaasad.

Nimetatud ettevõtmiste ümberplaneerimine oli TEDi nõukogu erakorralise koosoleku (28.06) peamisi päevakorrapunkte. Nõukogu 42 liiget said kokku virtuaalselt.

Kriis võib äratada loovuse. TEDi president Raafat Kamal märkis koosolekut avades, et ta on näinud viimase kolme kuu jooksul rohkem vastupidavust, uuenduslikkust ja loomingulisust kui viimase viie aasta jooksul. Me oleme seda olukorda kasutanud selleks, et olla sool ja valgus,“ ütles Kamal, viidates sellele, kuidas kogudused on toetanud kohalikke kogukondi, õpetades veebis ja kasutades virtuaalse evangeliseerimise vahendeid.

TEDi laekur Nenad Jepuranović ütles, et 2020. aasta esimese nelja kuu kümnis langes 6,6%. „See ei ole nii suur langus, nagu oleme oodanud, aga see tähendab ühte miljonit Inglise naela,“ ütles ta. Mõnd uniooni puudutas kriis rohkem kui teisi ja TED pakub neile lühiajalist tuge. Nendes unioonides, kus on korraldatud ka veebiannetused, on olukord parem, kuid on lootus, et annetused tõusevad ka neis riikides, kus kirikuid alles hakatakse avama.

TED on vähendanud 2020. aasta eelarvet juba 900 000 Inglise naela võrra, oma töös keskendutakse jõuluselt misjonitööle. Misjoninõukogu on aastaks 2020 hääletanud projektide poolt üle 1,1 miljoni Inglise naela ulatuses – oluline osa sellest läheb veebiprojektide toetamiseks.

Inimesed on tehnoloogia kasutamisega kohanenud, seda näitab ilmekalt tõik, et 42 inimest 22 riigist peavad online-koosolekuid, mis tähendab väga tõhusat ajakasutust ja reisikulude vähendamist. Põhja-Inglismaa koguduste liidu esindaja Christine Burt ütles selle enneolematult lühikese koosoleku lõppedes, et vaid 32 minutit pärast koosoleku algust oli see juba peetud. Oli saadikuid, kes ütlesid, et loodavad selles näha kiiruse ja tõhususe uut suundumust.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat