Küpros, Norra ja Serbia ütlevad aitäh

Avaldatud 30.6.2020, allikas TEDNews

Tänu teie heldetele annetustele möödunud kvartalil soovib kolm projekti Euroopas saada oma tegutsemispiirkonna mõjukeskuseks. Teie 13. hingamispäeva ennetused aitavad ehitada kiriku ja mõjukeskuse Küprose pealinna Nikosiasse, arendada juba tegutsevat projekti Norras ning edendada kogudusepistiku arenemist Serbia pealinna Belgradi eeslinnas.

Uus-Belgrad

Kogudusepistik Serbia pealinna eeslinnas Uus-Belgradis edeneb jõudsalt, kuid raskuseks sel teel on ruumide rentimine. Kogudus rajati 1993. aastal, esialgu saadi kokku rendipinnal kinos ja praegu jagatakse ruume teise adventkogudusega, mis asub pistiku tegutsemispiirkonnast kaugemal.

Et selles kasvavas eeslinnas pidevalt kogudusena kohal olla, oleks ainuke lahendus osta või ehitada kirik. Praegu peetakse jumalateenistusi väljaspool pistiku tegutsemispiirkonda, kuid kogudus soovib, et nad saaksid tegutseda oma kogukonnas ning algatada programme, millega jõuda kohalike elanikeni.

Nikosia

Nikosia adventistid on juba aastaid päris oma kirikut soovinud. Kogudusele kuulub maa heas asukohas kesklinna lähedal, kuid neil ei ole vahendeid maja ehitamiseks. Praegu peab ühes ruumis jumalateenistusi kolm kogudust: kreekakeelne, bulgaariakeelne ja ingliskeelne kogudus, mis kõik teenivad erinevaid kogukondi. Oma maja heas asukohas aitaks kogudusel areneda ja kogukonnale rohkem pakkuda.

Sortland

Norras asuva Sortlandi suur probleem on üksindus. Kunagi oli selles linnas suur adventkogudus, praeguseks on see kokku kuivanud – nagu ka teised kogudused selles linnas. Pastor Kenneth Bergland viis läbi uurimuse, millest selgus, et eraldatus on probleem nii eakate kui ka teismeliste seas. Plaan on seda muuta.

Vaata videot Küprose ja Norra projekti kohta. 

Trans-Euroopa divisjoni (TED) laekur Nenad Jepuranović ütles, et 13. hingamispäeva misjoniannetus on adventkoguduse kauaaegne misjonitraditsioon. „Misjon on meie DNAs ja kõik need kolm projekti on olulised, et aidata neid kolme väga erinevat riiki. Me oleme veidi mures, et viirus on mõjutanud annetuste summat, kuid vaatame tulevikku siiski lootusega, et kõik need projektid saavad tõeks. Me hindame kõigi koguduseliikmete lahket meelt.“

Hingamispäevakooli annetuste abil on misjonitööd tehtud alates adventismi algusest. Iganädalased annetused on misjonitöö selgroog, nende abil toetatakse projekte alates suurtest misjonikoolidest kuni väikeste kliinikuteni. 13. hingamispäeva annetus on eriline annetus, millega toetatakse uusi misjoniprojekte.

Aitäh sulle sinu abi eest!

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat