Veebikoolitus eelkooliealiste laste vanematele: "Jututame koos"

Avaldatud 13.4.2020

Neljapäeval, 16. aprillil kell 18.00 algab Zoom-keskkonnas Tartu Pääsupesa lasteaia eripedagoog Madli Vahtramäe videokoolitus „Jututame koos“. Koolitus kestab pool tundi ja on mõeldud eelkooliealiste laste lasteiaõpetajatele ja emadele-isadele, kes soovivad aidata kaasa oma lapse lugude kuulamise ja ümberjutustamise oskuse arendamisele.

„Koolitusel on teksti vähem, rohkem on slaide. Mõtleme sellele, kuidas vanem saaks toetada oma last, nii et kui tema räägib või jutustab või loeb ette mõne loo, siis mida peale hakata, kui laps on selle loo ära kuulanud. Annan paar nippi, kuidas last toetada, kui tulevad ette takistused,“ kirjeldas Madli videokoolituse sisu.

Teise osa koolitusest moodustab arutelu selle üle, kuidas aidata lapsel ise jutukesi välja mõelda.

Vajadus sellise koolituse järele kasvas välja praegusest olukorrast, kui lapsevanemad on lasteaiaõpetajate käepikendused. „Saadame vanematele võtteid ja mõtteid, mida teha, et me laste arendamisega teadlikult edasi tegeleksime,“ sõnas Madli, lisades, et lasteaiaõpetajana on tal praegu tööd rohkemgi kui tavapärase töö ajal, sest peab otsima uusi tegevusi, koostama materjale, pidama ühendust peredega ja läbi viima koosolekuid. Sel eesmärgil sai ka ellu kutsutud videokoolitus, et aidata lapsevanemaid, kelle lapsed vajavad takistuste ületamisel tuge.

Zoom-keskkonna videokoolitusele mahub kuni 100 osalejat ja eelregistreerimist ei ole, seega saavad koolitusele need, kes esimese saja seas end sisse logivad.

Koolitusele pääsemise info:

Zoomi link: https://us04web.zoom.us/j/289113380?pwd=L21OWDRMS1dlVUJkcXY0QVdjSld0dz09
Meeting ID: 289-113-380
Salasõna: jututame

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat