Tudengid tunnistasid üleilmsel noortepäeval veebi vahendusel

Avaldatud 30.3.2020, allikas Adventist Review

Koroonaviiruse pandeemia lõi segamini 21. märtsi noortepäevale planeeritud tegevused, kuid sellele vaatamata otsustasid Montemorelose ülikooli (UM) tudengid oma tegevused läbi viia – interneti vahendusel.

Noortepäeva tegevustele oli end kirja pannud üle 1600 tudengi ja noore Mehhikos Montemorelose piirkonnas, kuid tegevuspiirangutest tingituna võtsid nad nüüd vastu üleskutse tunnistada ühe nädala kestel sotsiaalmeedias.

„Pidime kõik oma välitegevused koroonaviiruse tõkestamise ja hügieeninõuete täitmise pärast ära jätma,“ ütles UM-i president Isamel Castillo.

Seitsmenda päeva adventistide koguduse ülikool Montemoreloses Mehhikos on viinud ka loengud veebi. Paljud tudengid on läinud koju, on ka neid, kes on jäänud ülikoolilinnakusse ja järgivad rangeid sotsiaalse distantseerumise nõudeid.

Castillo pöördus noorte poole sõnumiga, et ajal, kui riik on raskes olukorras, „peame meie otsima võimalusi, kuidas noored saavad teenida oma riiki ja kogukonda“.

Noortejuht Neyeni Cruz ütles: „Me soovisime julgustada noori olema teenistus (see on üleilmse noortepäeva slogan: Be the Sermon) ja näitama ka raskustes oma vastupidavust, kasutades praegust aega kui võimalust jagada sel palvenädalal lootust.“

Noored pakkusid välja võimaluse, et kasutavad oma sotsiaalmeediakontodes sel nädalal noortepäeva logo, kutsuvad teisi hoolima keskkonnast ja palvetama eriliselt praeguse olukorra pärast maailmas. Noori julgustati postitama palveid nii Facebooki, Instagrami kui ka WhatsAppi gruppidesse.

„Mina hoolin oma sõpradest – see oli üleskutse mõelda viisidele, kuidas üksteist füüsilist kontakti vältides tervitada ja tunnistada veelgi aktiivsemalt,“ rääkis Cruz.

Teise kursuse tudeng Noemí Jiménez ütles, et sellel online-noortenädalal oli lihtne osaleda. „Ma tean, et meie mõju peab olema pidev, mitte ainult sellel nädalal, vaid iga päev. Me võime olla ainukesed, kes jagavad teise inimesega sõnumit, pilti, videot või piiblisalmi.“

Samuti teise kursuse tudeng Kenny Pérez ütles, et tema meelest on selge, et noored peaksid sotsiaalmeediat rohkem evangeeliumitööks ära kasutama. „Ma tean, et mu sõbrad näevad mu postitust ja võivad selle mööda libistada, aga me ei tea, kes vajab seda sõnumit ja seepärast peame tegema oma osa. Meil on selle sõnumi levitamiseks misjonikäsk.“

„Sellised olukorrad aitavad meil kasvada ja õppida ning annavad meile loomingulisi mõtteid,“ ütles Cruz. „Need hetked on keerulised ja keerulisi aegu tuleb veel, mida lähemale Jeesuse teine tulemine tuleb. Praegu on aeg levitada sõnumit, mis näitab, et me hoolime oma maailmast ja sellest, mis praegu toimub.“


Eesti noortele jagati Facebooki grupis Adventnoored iga päev ühe palvenädalaloengu podcast'i, mida saab ka tagantjärele kuulata. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat