Inglismaal innustati noortejuhte loovusele ja uuenduslikkusele

Avaldatud 4.3.2020, allikas Adventist Review

Puhuti tundub, et kohaliku koguduse noortejuhti on keeruline leida ja julgustada. Lõuna-Inglismaa koguduste liit (SEC) kutsus noortejuhtide konverentsile üle 90 juhi, et neid nende töös edasi aidata. 24.–26. jaanuarini toimunud konverentsi kirjeldati sõnadega eepiline, värskendav, just see, mida me vajasime.

Konverentsi teema oli „Müüride taastamine“ ning noortejuhid keskendusid selle teema raames loovale dialoogile noortetöös. Konverentsil käsitleti teemasid, mille osas juhid tunnevad vajadust muutuste ja uuenduste järele, ning räägiti sellest, missuguseid koolitusi ning vahendeid uued juhid vajavad.

Konverentsi kõnelejate hulka kuulusid teiste seas ka spordimeeskonna Team Great Brittain arengujuht Naomi Burgess, USA Alpha adventkoguduse vanempastor Laurent Grosvenor, ettevõtja Fabian Thorpe ja Trans-Euroopa divisjoni linnakumisjoni juht Tihomir Lazić.

Nädalavahetuse töötubades oli noortejuhtide koolitus, mille viis läbi peakonverentsi noorteosakond. Räägiti teemadel nagu väärtused ja konfliktide lahendamine, adventnoored, strateegiline planeerimine, noortejuhtimine ja Püha Vaim ning noored ja uuenduslikkus.

„Iga esitlus tekitas mõtteid ja oli oluline, kuna andis noortele ja noortejuhtidele võimaluse mõelda, kuidas saadud infot oma koguduses ja isiklikus elus kohandada,“ sõnasid korraldajad. „Noortejuhid said võimaluse võrgustike loomiseks ning oma kogemuste ja raskuste jagamiseks.“

Üks peamisi probleeme, mille juhid esile tõid, oli, et noortejuhid ja teised noortetöös olulised inimesed ei ole väga teadlikud juhtimise dünaamikast ja protsessidest. Seega on noorteöös nii divisjoni, uniooni kui ka liidu tasandil vajadus teadlikuma juhtimise ja tihedama koostöö järele.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat