Minu kogudus ei vaiki enam

Avaldatud 21.2.2020, allikas Adventist Review

USA Lake’i koguduste unioon ja selle alla kuuluvad koguduste liidud on tulnud välja algatusega „Turvaline kogudus“, et teha kindlaks kogudust mõjutavad seksuaalse ja füüsilise kuritarvitamise juhtumid ja võtta vägivallatsejad vastutusele.

Uniooni juhid teevad uue projekti käivitamisel koostööd adventkoguduse nõustajate võrgustikuga Abide Counseling.

Projekti raames koolitatakse pastoreid ja kogudusejuhte, et töötada välja läbipaistev aruandlus ning õppida suhtlema ohvritega. Ohvriabi osas pakuvad oma ekspertiisi väljaõpetatud inimesed ühendusest Concerned Care Practitioners. Abilised toetavad ohvreid ja aitavad neil oma lugu ära tääkida nii tsiviilvõimudele kui ka kogudusejuhtidele.

Programmi kuulub ka koolituspaneel uurimusliku tegevuse kohta ja otsustamise kohta: kes saavad süüdistusega töötada ning kes saavad pakkuda lahendusi. Need korraldused peaksid kuritarvitamise ohvritele tagama tundliku ja erapooletu ning ausa asjaajamise, nii et iga süüdistusega tegeletakse eraldi. Programmis on välja töötatud süsteem ka süüdistatavate kohta, et neid koheldaks ausalt ja valesüüdistusteta.

Kommenteerides seda uut programmi, sõnas ohvriabiekspert Sarah McDugal: „Ma olen oma koguduse üle väga uhke, Lake’i uniooni ja selle alla kuuluvate liitude üle, et tegeletakse kuritarvitamise osas harimisega, teadlikkuse tõstmise ja koguduse poliitikate väljatöötamisega. Nad astuvad eeskuju järgivaid samme, et muuta kogudused turvalisemaks. Ma olen uhke selle üle, et minu kogudus ei vaiki enam.“

Projekti protsess on rakendatav üleastumise ja üleastumise väidete suhtes, mis on esitatud koguduse töötajate ja vabatahtlike vastu, kelle hulka kuuluvad koguduse töötajad, nagu kogudusevanemad, diakonid ja teised juhatuse liikmed. Need jõupingutused aitavad Põhja-Ameerika divisjoni olemasolevat poliitikat rakendada ka kohalikul tasandil.

Juba on avatud projekti “Turvaline kogudus“ koduleht. Inimesed, kes soovivad kuritarvitamisest teada anda, saavad seda teha konfidentsiaalselt.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat