Libeeria haridusminister edendab ADRA kampaaniat "Iga laps. Igal pool. Koolis.". Ka sinu allkiri on oluline!

Avaldatud 19.2.2020, allikas Adventist News Network

Adventkoguduse arengu- ja katastroofiabi organisatsioon ADRA teeb Lääne-Aafrikas tihedat koostööd adventkoguduse ja kogukonnaliikmetega, et koguda tähelepanu algatusele „Iga laps. Igal pool. Koolis.“. Alates petitsiooni avamisest koguti pea 100 000 allkirja just Lääne-Aafrikas, Elevandiluurannikul.

Kampaania kohta on sõna levitatud ka ametkondades, teavitatud on ka Libeeria haridusministrit Ansu D. Soniid, kes on seda üleilmset algatust kiitnud. Videopöördumises jagab haridusminister oma vaateid haridusele ning räägib südamelähedasest teemast. „Haridus on kõigi teiste võimekuste alus,“ ütleb minister.

Sonii on seitsmenda päeva adventist, kes on neli aastakümmet töötanud raamatupidaja, finantsjuhi ja ülikooli dekaanina; ta peab haridust väga väärtuslikuks. Saanud teada adventkoguduse ja ADRA ühiskampaaniast, filmis ta toetussõnumi, et koguduse ja humanitaarabiagentuuri püüdlustele kaasa aidata.

„Me peame sellele petitsioonile alla kirjutama, väljendamaks oma piiritut toetust,“ sõnas Sonii. Ta lisas, et petitsiooni allkirjastamine rohujuuretasandil on häirekell valitsustele muuta Libeeria laste haridus prioriteediks. Kui haridus on prioriteet, saavad lapsed kõik vajalikud vahendid, mis toetavad nende hariduslikke eesmärke.

Libeeria haridussüsteemi on tugevalt mõjutanud 1989. ja 2003. aasta vahel peetud kodusõda. 2010. aastal oli Libeeria kirjaoskus hinnanguliselt 60,8%. Riigikoolide algkoolides õppimine on tasuta, kuid väga paljudel koolidel ei ole korralikke õppehooneid.  

Lisaks sellele on keskmiselt 40% algkooliõpilastest kolm aastat vanemad, kui nende klass eeldaks. Libeeria on UNICEFi aruande järgi nende riikide nimekirja tipus, kus on kõrgeim koolist väljalangemise osakaal.

„Kvaliteetne haridus annab lastele ligipääsu paremale elule ja võrdsusele, eriti tüdrukutele, ja seetõttu esitan ma oma erilise pöördumise, et kõik mehed ja naised petitsioonile alla kirjutaksid,“ ütles Sonii.

Ka sina saad petitsioonile oma allkirja anda.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat