Lahkus Eesti sõber Stig Sjölander

Avaldatud 15.2.2020, allikas adventist.se

13. veebruari hommikul läks 90. eluaastal oma kodus Osbys puhkama rootsi emeriitpastor Stig Sjölander (pildil paremal, koos Rein Käsuga), kes lisaks Issanda teenimisele pastorina täitis väga erinevaid kohustusi. Eestlastele sai Stig südamelähedaseks aastatepikkuse abistamistöö kaudu. 2013. aasta novembris tunnustas Eesti koguduste liit pastor Stig Sjölanderit tänuplaadiga.

Loe veel: Stig oli esimene, kelle tööd tunustati koguduse tänuplaadiga. 

Stig sündis 24. novembril 1930 Osbys, kust on pärit suur adventistide perekond Sjölander, kelle vanemad olid Ebba ja Arthur. Stig oli 13 lapsest teine, tema kolm nooremat venda järgisid vanema venna eeskuju ning on samuti pastorid. 

Stig abiellus 1955. aasta augustis Martha Nicklassoniga ja peres oli neli last: Kenneth, Marianne, Bobby ja Nicklas. Pereelule vajutas oma pitseri vanema poja Kennethi raske puue. Stigi abikaasa Martha on sel teemal kirjutanud raamatu A Broken Pipe and Thinning Wick (2015). 

Poja puue ja ravi viisid pere kokku paljude teiste haavatavas olukorras inimestega. Pärast Nõukogude Liidu lagunemist oli Stigi kirg aidata Baltimaade inimesi. Ta tegi Balti riikidesse loendamatul arvul reise, tuues kaasa veoautotäite kaupa humanitaar- ja meditsiiniabi. Abi anti üle kohalikele adventkogudustele ja haiglatele. Stigil oli võime kaasata Jumala töösse inimesi, kellega ta oli kokku puutunud.

Stigi jäävad leinama abikaasa Martha, lapsed Kenneth, Marianne, Bobby ja Nicklas peredega.

Kui keegi soovib mälestada Stigi elu heategevusega, siis pere soov on, et toetataks ADRA Rootsi mälestusfondi, mille tööle Stig kogu hingest kaasa aitas. 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat