Viljandi adventkogudus tähistas pidulikult 100. aastapäeva

Avaldatud 17.8.2008, allikas Meie Aeg

Viljandi adventkogudus kutsus oma praegusi ja endisi koguduseliikmeid ning sõpru ja tuttavaid Viljandi Pauluse kirikusse jagama rõõmu õnnistuste üle, mida kogudus on kogenud viimase 100 aasta jooksul.

16. augustil aset leidnud aastapäeva tähistamine toimus Kristuse tagasituleku mõtte all, meenutades Piibli lõpus olevat lubadust: „Vaata, ma tulen varsti!”.

Pidulikku tänujumalateenistust juhtinud koguduse pastor Mart Vari andis esimeseks sõna pastor emeeritus Viktor Noginovskile, kes on kõige kauem aega tagasi ristitud Viljandi koguduse liige. Viktor rääkis loo, kuidas temasugune 17. aastane noormees leidis rasketel aegadel erinevate kirikute seast tollal põrandaaluse koguduse, kuhu ta on pidama jäänud tänase päevani.

Esimese tervitajana astus üles kohaliku kiriku õpetaja Mart Salumäe, kes viitas Viktori tunnistusele ning tõdes, et „kui teekond Jumala juurde viib põranda alt läbi, siis tuleb sealt ka minna”.

Viljandi baptistikogudusega on adventkogudusel olnud kõige enam ühiseid kogemusi. Aastaid pidas baptistikogudus oma koduks Uku tänaval asuvat adventkoguduse palvelat. Baptistikoguduse pastor Aamo Remmel tunnistas, et 100 aastat on märkimisväärne vanus ning sellise verstapostini jõudnud inimese ees tunneb igaüks austust. „Ka vanas eas võime me olla viljakad ning kanda Jumalale head vilja,” ütles pastor Aamo.

Viljandi Elu Sõna koguduse pastor Enno Rebane kinkis sünnipäevalisele suure kollaste lillede poti, selgitades, et ta ei soovinud tuua lõikelilli, mis on küll kenad, kuid kuna nad on lõigatud ära oma toitvatest juurtest, kaotavad peagi oma ilu. „Jumal on teid kutsunud olema ilusad Temas,” ütles ta.

Viljandi linna esindajana oli saja aastast kogudust õnnitlema tulnud abilinnapea Elle Aunap. „Tänu selle abi eest, mida te meie kaaslinlastele pakute,” ütles ta ning jagas usku, et elame tõesti ajal, kus inimesed vajavad meelerahu.

Adventistide Koguduste Eesti Liidu peasekretär David Nõmmik tervitas pidupäevalisi koguduste liidu ning liidu presidendi Tõnu Jugari nimel, kes ei saanud tervislikel põhjustel kohal olla. David andis edasi Tõnu üleskutse pidada palves meeles ka neid, kes praegusel hetkel kannatavad erinevates maailma osades sõja ning tagakiusu pärast.

David innustas kogudust jätkuvalt järgima Jeesust Kristust. „Ärge kaotage usku Jumalasse ja Tema tõotustesse! Olgu meie hüüd: „Issand, tule pea!””.

Nii hommikusel tänujumalateenistusel kui ka õhtusel kontsertjumalateenistusel esines suur üle-eestiline koor, mida juhtisid Marjam Kalmus, Raeli Florea ja Helerin Lehtla. Klaveril ja orelil saatis Rein Kalmus.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat