Liidu tööliste laager toimus sel aastal Saaremaal

Avaldatud 7.8.2008, allikas Meie Aeg

5-st kuni 7. augustini kogunesid Adventistide Koguduste Eesti Liidu töölised laagrisse Saaremaale RMK Mändjala puhkekeskusesse, et puhata ihulikult ja värskenduda vaimulikult.

Laagri vanem, Kuressaare adventkoguduse pastor Ivo Käsk, rääkis avakoosolekul laagri peateemast - palvest. Ivo rõhutas palveelu hädavajalikkust pastori elus, esitades retoorilise küsimuse „kas me kujutame ette pastorit, kes ei ela elavas suhtes Jumalaga”. Väikestes gruppides arutati seejärel kuidas distsiplineerida palveelu et see muutuks loogiliseks osaks elust.

Seekordne laager näitas ilmekalt mõnda aega kõneks olnud generatsioonide vahetust liidu tööliste hulgas. Uute pastorite tööle kutsumine on olnud üheks liidu töö prioriteediks, mis nähtavalt on olnud edukas ülesanne. Üldpilt oli siiski selgelt tasakaalustatud. Noorte pastorite kõrval olid laagrisse tulnud ka pastor emeeritused ning aastakümnete poolest kogenud koguduste vaimulikud.

Kolmapäeva päeval kõneles Rakvere adventkoguduse pastor Ergo Naab Iiobi näitel läbi raskuste tulemisest ning selles kogemuses Jumala ja Iiobi vahelisest suhtlemisest.

Laagri asukoht võimaldas nautida Saaremaa imekaunist loodust ning oli ka piisavalt vaba aega, et teha väikseid autoreise imetlemaks Eesti suurimat saart ja selle pakutavat looduse ilu. Haapsalu koguduse pastor Jaanus-Janari Kogerman jagas taaskord laagrilised gruppidesse ning suunas nad loodusesse otsima erinevaid asju ja sümboleid, mis ilmestaks seda, mille eest me oleme Jumalale tänulikud. Loodus sisaldas rohkelt põhjusi tänulikkusele.

Õhtul koguneti taas ühisesse vestlusringi, mida juhtis AKEL-i peasekretär David Nõmmik. Ta jagas rahva kolme gruppi: pastorid, pastorite naised ning kõik ülejäänud, kellest enamus olid pastorite lapsed. Igaüks pidi lähenema pastori ülesandele omast vaatenurgast, et jõuda selle töö olulisimate tahkudeni.

Laagri ametliku osa lõpetas neljapäeva hommikune palvus, mille pidas Põltsamaa ning Jõgeva koguduse pastor Kaido Kask. Ta peatus veelkord palvel, rääkides peamiselt eestpalvest kui pastori kohusest ja eesõigusest.

Uue ideena kerkis laagrist esile mõte, et ehk oleks tulevikus pastorite kombel ka nende abikaasadel võimalus ja vajadus hakata omavahel koos käima, et arutada teemasid ning ülesandeid, mis on spetsiifilised just vaimulike abikaasadele.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat