Taanis tehakse videolugusid, millega loodetakse jõuda ilmalike noorteni

Avaldatud 10.1.2020, allikas TEDNews

Kuidas saab misjonitööga mõjutada nende inimeste elu, kes peavad religiooni kultuuri, mitte enda elu osaks?

Taanil on rikkalik kristlik ajalugu, mis ulatub tuhat aastat tagasi. Ka täna peab 75% taanlasi end kristlasteks, kuigi Kopenhaageni ülikooli professor Brian Arly, kes on religioonisotsioloogia asjatundja, sõnab, et Taani kristlased peavad religiooni pigem rahvuslikuks, mitte isiklikuks identiteediks. Keskmine kirikuskäijate protsent on 2,7.

Adventkoguduse kommunikatsioonijuht Taanis Jan-Gunnar Wold (pildil mikrofoniga) töötab oma meediameeskonnaga selle nimel, et selle teemaga tegeleda. Nad on teinud teadliku valiku jõuda ühismeedia vahendusel noorteni.

„Kuna paljud tänapäeva noored ei tea Jeesusest midagi, pidasime vajalikuks jagada isiklikke lugusid usust ja sellest, kuidas keegi Jeesusesse uskuma hakkas,“ sõnas Wold.

Tema mõte on, et inimesed on huvitatud inimestest. Kastutades piiratud vahendeid ja varustust, otsustas meediameeskond avaldada koguduse ametlikes ühismeediakanalites regulaarselt videoid pealkirjaga „Minu lugu“ (Min Historie).

Videoseeriale pandi algus möödunud aasta septembris ja Wold sõnas, et „nende videote statistika näitab, et me jõuame rohkemate inimesteni kui muidu“. Samas tunnistab ta, et praegu ollakse alguses. „Me palvetame nüüd selle pärast, kuidas vaatajatega ühendust saada ja juhtida nad parema arusaamiseni meie koguduse usust ja osadusest.“

Kuigi selliseid videoid on ka inglise keeles küllaga, on midagi erilist selles, kui oma kogemust jagab sarnase kultuuri- ja keeletaustaga inimene. Nendes lugudes saame teada, kuidas noor naine vaevleb ärevusprobleemide käes, narkosõltlasest ateistist, kes on nüüd kirglik kristlane, teismelisest ateistist, kes käib nüüd adventkoolis ja kel oli eesmärk mitte lasta end kristlikest väärtustest mõjutada. Ta tuli möödunud aasta aprillis ristimisele.

Videod ilmuvad koguduse sotsiaalmeedialehtedele ja koguduse noori ning teisi koguduseliikmeid innustatakse neid oma kontode kaudu jagama. Kui noored neid videoid jagavad, on neil palju suurem mõju.

Videod, mis on jõudnud laiema vaatajaskonnani, on saanud ka ingliskeelsed subtiitrid. Lootus on, et lisaks Taanile võivad need mõjutada inimesi ka mujal maailmas. Videoid saab vaadata Taani koguduse "Minu loo" YouTube’i videolistist.

Teine videoprojekt on arusaadavas keeles esitatud vastused küsimustele, mida võivad esitada usklikud, kes ei käi kirikus. Adventkoguduse juht Taanis Thomas Müller (pildil) küsib ühes videos näiteks, kuidas saab inimene uskuda Jumalasse, kui maailmas on nii palju kannatusi.

Rohkem infot leiab Taani uniooni Facebooki-lehelt, Instagramist ja YouTube’i kanalilt.

Taanis on 2445 adventkoguduse liiget, kes otsivad viise, kuidas jagada oma usku 5,8 miljoni kaasmaalasega.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat