Kunagises baaris tegutseb nüüd adventkogudus

Avaldatud 8.1.2020, allikas Adventist Review

40 aastat oli Osvaldo Henrique da Costa elu lahutamatu osa suitsetamine. Ja talle kuulus Brasiilias Minas Gerais’s baar Betim. Aastakümnete pikkuse kahjuliku harjumusega kaasnesid pidev väsimustunne, hingamisprobleemid ja kuiv köha. Mees tundis end oma sõltuvuse küüsis abitu ja nurkasurutuna.

Ühel päeval tuli baari da Costa sõber ja küsis: „Kas sa tahad suitsetamisest loobuda? Ma hakkasin käima ühel kursusel ja olen suitsetamise maha jätnud.” Sellest uudisest erutatud, liitus da Costa adventkoguduse kursusega, mida viidi läbi ühe adventisti kodus.

Da Costa kuulas huviga loenguid ning vaatas suitsetamise kohta tehtud videoid.

„Veendusin lõpetamise soovis üha enam ja palusin Jumalat, et Ta aitaks mul suitsetamisest loobuda,” ütles da Costa. „Jumal kuulis mu palvet ja ma ei ole alates sellest päevast suitsetanud.” Da Costa kutsus kursusele ka ühe sõbra, kes samuti suitsetamise maha jättis. „Me mõlemad saime sellega hakkama,” sõnas ta.

Möödus mitu aastat ja naabruskonna adventistide hulk kasvas. Sellega seoses tekkis vajadus suurema kokkusaamiskoha järele. Lõpuks leiti sobiv koht ühe baari naabruses. Nii baar kui ka uus kokkusaamiskoht kuulusid da Costale. Koguduseliikmed hakkasid selles ruumis koos käima, kuid omanik nendega ei liitunud.

2019. aasta alguses, kui da Costa oli pensionile jäänud, hakkas tema haavand veritsema ja arst ütles, et seis on kriitiline. Kuna da Costa kannatas ka südamerütmihäirete all, ei saanud ta võtta veritsemise peatamiseks vajalikku ravimit. „Arst ütles mulle: sind saab päästa ainult õnn või ime.”

Umbes sel ajal korraldas kogudus ülestõusmispühade jumalateenistust ja da Costa kutsuti osalema. Ta ütles oma abikaasale Lucienele: „Ma lähen kohale, ma tean usus, et ma saan terveks.”

Lucine meenutas oma abikaasa sõnu: „Minu abikaasa palus Jumalat ja ütles, et kui ta paraneb, teenib ta edaspidi Teda. Kui ma oma abikaasa pühendumist nägin, otsustasin temaga liituda. See oli õnnistus ja usus Jumalasse sai ta terveks.”

Da Costa ja tema abikaasa läbisid piibliõppe ning 2019. aasta septembris otsustasid nad ristitud saada; nad ristiti oktoobris.

„Enne müüsin ma inimestele alkoholi, aga ma mõistsin, et Jumal kutsub mind,” ütles da Costa. „Otsustasin baari sulgeda ja nüüd on kogudusel rohkem ruumi, et laste hingamispäevakoolitunde läbi viia.”

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat