Kas soovid olla suunamudija? Alusta naeratamisest!

Avaldatud 16.12.2019

„Ela ja mõjuta” oli Moskva noorte arutelugrupi kohtumise moto. Kokku said noored ja teismelised Moskva erinevatest rajaleidjate klubidest. Küsimus, mille üle koos aru peeti, oli: kuidas avaldada end ümbritsevatele head mõju ja kuidas püüda teiste tähelepanu usule Jumalasse.

Noortele kõnelesid Ruslan Larin, Venemaa ärijuht, kes on töötanud juhtivates ettevõtetes, ja Svjatoslav Muzitško, kes on Moskva piirkonna pastorite ühenduse juht.

Kõnelejad rõhutasid, et influencer’id on arvamusliidrid, kes suhtlevad ühismeedia kaudu ja koondavad teisi enda eeskuju järgima. Lisaks sellele nad tunnevad oma järgijaid. Suunamudijad reklaamivad kaupu ja teenuseid, reise ja tervislikku eluviisi ning muudki. Kõige olulisem on see, et nad õpetavad oma eeskujuga.

Kõnelejad selgitasid, et tänapäeva tarbijad usaldavad vähem ajakirja- ja telereklaami ning võtavad pigem soovitusi austusväärsetelt inimestelt.

„Tuleb välja, et igaühest võib saada suunanäitaja,” öeldi. „See tähendab, et ka iga usklik võib olla üks neist.” Millest saab üks usklik rääkida? Kõnelejate sõnul enda usukogemusest ja elustiilist, hobidest ja sõpradest, raamatutest, reisidest, pereelust ja enda kohalikust kogudusest.

„Teised inimesed usuvad suunamudijat vaid juhul, kui ta on siiras,” ütles Muzitško. „Selleks et teisi usuga Jumalasse „nakatada”, ei piisa entusiasmist ja veenmisvõimest. Oluline on ka see, et sinu sõnad ja teod ei läheks lahku,” rääkis ta enda kogemustele toetudes.

Larinil on tuhandete lugejatega blogi ja paljud on valmis tema nõuandeid järgima. Ta rääkis noortele õpitoas, kuidas saada mõjukaks inimeseks. Tema sõnul on mõjukas inimene edukas, intelligentne ja loov. Kuid üle kõige on ta õnnelik inimene, kuna õnnelikkus on tee eduni.

„Edukas inimene ümbritseb end inimestega, kellena ta ise soovib ennast näha – õnnelike, loovate ja positiivsete inimestega. Ta teab, kuidas rõõmustada selle üle, mis tal on, ja Jumalat selle eest tänada. Samas on ta inimene, kes unistab enamast ja tuleb iga päev esile millegi uuega. Ta teab, kuidas keelduda ja öelda ei. Ta on aus teiste ja iseendaga. Ta ei võrdle end mitte teiste, vaid oma eilse minaga, otsides võimalusi paranemiseks ja kasvamiseks. Ta õpib iga päev midagi uut. Ja ta naeratab palju!” rääkis Larin.

Seejärel rääkis ta oma nimekirjast, kuidas saada edukaks ja mõjukaks inimeseks: palveta, loe raamatuid, kirjuta Jumalale iga päev vähemalt kolm tänukirja, tee plaane ja järgi neid, eemalda häirivad tegurid (sotsiaalmeedia näiteks), tee iga päev trenni ja välju oma mugavustsoonist.

Mõjukas inimene olla ei ole nii keeruline, rõhutasid kõnelejad. See algab soovist saada teistele suunanäitajaks, lisasid nad.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat