Seenioride ärkamisaeg Kungla talu õuel

Avaldatud 24.7.2008, autor Meie Aeg

22. ja 23. juulil oli Viljandi lähistel Olustveres Kungla talu õues üleval suur telk ja sagimas palju inimesi – toimus II seenioride laager. Talu perenaine Anelle Noorkõiv ütles laagri lõpus, et oli Viktor Noginovski ettepanekul nõus oma talus seeniore vastu võtma, arvestades oma mõtteis umbes 30-40 inimesega, kuid juba veidi aega pärast laagri avamist oli kirjas julgelt peale 100 laagrilise. Seeniorid tulid üle Eesti kokku eelmise suve laagrist saadud sädemega, ja need, kes möödunud suvel laagris ei käinud, tulid suurte lootustega.

II seenioride laager motoga „Seenior, ärka!“ kuulutati avatuks seenioride lipu heiskamisega. Avasõnad lausus Viktor Noginovski ja AKELi peasekretär David Nõmmik. Päeva jooksul kuulati sõnalisi ettekandeid, muusikapalu, taaskohtuti vanade sõpradega ja loodi uusi tutvusi. Päeva naelaks kujunes ekskursioon Oskar Noorkõivu ehitatud tähetorni, kus kõik laagrilised said rühmade kaupa osa põnevatest katsetest ja selgitustest osakeste käitumise kohta. Kui õhtu pimenema ja esimese päeva vali tuul vaibuma hakkas, tehti üles lõke ja arutleti selle üle, mida seenior siis pärast seda, kui ta ärganud on, edasi peaks tegema. Ühiselt meenutati ka oma noorpõlve aja seeniore ja mõeldi, kuidas saaksid tänapäeva eakad olla eeskujuks ja julgustuseks end ümbritsevatele. Kuidas järgida Jeesuse üleskutset: olgu teil armastus isekeskis. Lõkkeõhtuga paralleelselt käidi rühm haaval jällegi tähetornis: Jupiteri ja Kuud lähemalt kaemas.

Laagri teisel päeval oli suures telgis tegemist ja kuulamist kuni pärastlõunase vaba mikrofonini. Ühiselt võeti osa väga põnevate küsimustega loodusteemalisest viktoriinist, kuulati külaliste muusikaettekandeid ja luuletusi. Mida enam aeg lõpu poole nihkus, seda enam oli neid, kes soovisid oma loomingut teistega jagada.

Enne lipu mahavõtmist tänati soojalt perekond Noorkõivu, kes oli laagriliste jaoks valmistanud väga mugavad ööbimisvõimalused ja kes igati laagri kordaminemisele kaasa aitas. Mõlema päeva lõunasupp oli perekond Noorkõivu poolt, kes ise end talu nime järgi Kungla rahvaks nimetab. Laagri lõppedes tänati ka selle eestvedajat Viktor Noginovskit, kes väsimatu töö ja organiseerimisega laagri toimumise võimalikuks tegi. Johannes Kasak kinkis Viktorile tänutäheks ka purgitäie mett, et jaguks tervist ka järgmisel aastal seenioride jaoks nii olulist laagrit korraldada.

Laagrilised-seeniorid olid võtnud tõsiselt eelreklaami ja kaasa võtnud hea tuju, optimistliku meele ja soovi aktiivselt kaasa lüüa. Laagris osalenud seeniorid olid kohe kindlasti ärkvel ja nakatasid oma rõõmsa olemisega ka laagris osalenud noori ning lapsi.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat