Adventkogudus annab Suurbritannia parlamendivalimiste eel nõu

Avaldatud 25.11.2019, allikas TEDNews

Mõnikord saavad sündmused meie üle võimust ja me peame vastama, isegi sekkuma. Neljapäeval, 12. detsembril on Ühendkuningriigis parlamendivalimised ja adventkoguduse juhid on otsustanud ette valmistada juhtnöörid, et inimesed nendega oma valimisotsust langetades arvestaksid.

Juhtnöörid on ära trükitud koguduse evangeelses ajakirjas Focus; ajakirja toimetaja David Neali sõnul on juhtnööride ilmutamisel väga eriline eesmärk. Eesmärk on „aidata koguduseliikmeid ja nende sõpru; me teenime selleks, et anda selles meie aja kontekstis edasi Vaimuga täidetud sisu”.

Focus on adventkoguduse märgilise tähtsusega ajakiri juba 40 aastat. Iga ajakirjanumber võtab fookusesse, nagu ajakirja nimigi sedastab, ühe igapäevaeluga seotud teema eesmärgiga pakkuda sellele vaimulikku tausta ja selgitusi selle kohta, mida adventistid usuvad.

Ajakirja antakse välja kord kvartalis, kuid praegune väljaanne on valminud enneolematult lühikese ajaga, et ajakiri oleks päevakajaline vastus riigi üldvalimistele, esitades samal ajal küsimuse: mis on suur pilt?

Tavaliselt ei vasta adventistid riiklikele või rahvusvahelistele poliitilistele küsimustele, ega sekku nendesse; sellegi ajakirja eesmärk ei ole toetada ühtegi poliitilist agendat. Ajakirja eesmärk on kutsuda inimesi mõtlema.

Neal sedastas, et praegu on UK kodanikud poliitiliselt rohkem lõhenenud kui ühelgi teisel ajal varem viimase viiekümne aasta jooksul. „Me näeme, kuidas Brexiti-hääletus on muutnud meie maailma, Brexit on saanud meie aja kõige olulisemaks sõnaks, polariseerides ühiskonda aina enam ja enam.”

Neal lisab: „Kas meil pole midagi öelda? Kas meie sõnadel võib olla pehmendav mõju? Mis oleks, kui me saaksime sellesse vestlusesse süstida positiivset, erapooletut ja lootusega täidetud sõnumit? Kuidas pakuvad antiikaja inspireeritud sõnad suuremat pilti? Kas meil on praegusele hetkele vajalikku sõnumit?”

Üksteist Ühendkuningriigi autorit provotseerivad, esitavad väljakutse ja jagavad oma tekstides selgust Jumala perspektiivist. Tulemuseks on allikas neile, kes soovivad Kristuse nimes pöörata igapäevased vestlused heade sõnumite suunas. Ajakirjas on nii palvemõtteid kui ka juhiseid teekonnal tugitoolist valimiskasti juurde.

„Brittide üks reegleid on see, et õhtusöögilauas poliitika ja usu üle ei vaielda,” ütles pastor Ian Sweeney, kes on adventkoguduse juht UK-s ja Iirimaal. Julgustades positiivsetel teemadel rääkima, sõnas ta, et „selle Focus’e numbri artiklid on väärt arutlemist söögilaua ääres, aga ka sõprade ja naabritega kokku saades”.

Ajakirja elektroonilist versiooni saab lugeda ja alla laadida siin.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat