Adventkoguduse pastor viib ellu oma unistusi

Avaldatud 13.11.2019

Soome linna Kuusamo linnaleht Koillismaan Uutiset kirjutab Kuusamo linna adventkoguduse pastorist Paavo Hautalast, kes on linnas tuntud kui adventkoguduse pastor ja taimetoidurestorani eestvedaja.

Avada linnas taimetoidurestoran oli pastor Paavo Hautala unistus, nüüd on Karpalo tegutsenud juba seitse aastat. Ka tema järgmine unistus on seotud tervisliku toitumisega: avada Kuusamo linnas mahepood – selline, kus müüdaks tervislikku, puhast ja nii palju kui võimalik kohalikku toidukaupa. Uue kaupluse ruum on juba ostetud, praegu tegutseb selles kasutatud asjade kauplus. Adventkoguduse pastorina töötav Hautala teab, et ühel päeval tema unistus mahepoest täitub. Ta saab innustust sellest, et seitse aastat tagasi rajatud taimetoidurestoran Karpalo töötab – Karpalo tegutseb kogudusele kuuluvates ruumides. Restorani jätkuva tegutsemise eest peab vaid palvetama, sõnab Hautala.

Loe restorani avamise ja töötamise kohta ka siit. 

Lisaks sellele palvetab ta nüüd ka mahepoe pärast, et selle avamiseks saaks koguda piisavalt raha. Praegu müüakse kasutatud asjade poes kodukaupa, mis on poodi toodud annetusena. Toidupoe saab avada siis, kui koos on umbes 35 000 eurot. „Laenu ei võta me enne, kui pood hakkab tegutsema,” sõnas Hautala. Kinnistu, kuhu pood rajatakse, osteti annetuste eest 40 000 euroga. Ka Kartalo restorani ruumid osteti annetuste eest, kui üks lõunasoomlane, kellele väga meeldib Põhja-Soome, annetas ostu tarvis 50 000 eurot.

Hautala ise panustab nii Karpalo kui uue poe jaoks tühjade pudelite korjamisega, tal on nii kogutud juba 1300 eurot.

Loe Paavo Hautala blogi. 

Hautala loodab rajada ka mahetalu, mille kaupa saab müüa nii mahepoes kui ka Karpalo restoranis. Praegu kasvatatakse Karpalo restorani toorainet renditud põllul ja osa korjatakse ka otse loodusest. Karpalo on Kuusamo restoranimaastikul omamoodi ime – samal ajal kui teisi söögikohti avatakse ja siis jälle suletakse, on Karpalo tegutsenud juba seitse aastat ja jätkab ka edaspidi. „See ei ole kullaauk, kuid seni oleme toime tulnud,” sõnas pastor, kes on ise taimetoitlane olnud kümmekond aastat.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat