Noortepäeval keskenduti valgusele

Avaldatud 12.11.2019

Novembri teisel hingamispäeval, 9. novembril oli Tartus noortepäev, millel osales pea 30 noort. Noortepäeva hommikusel jumalateenistusel kõneles Mervi Kalmus, pärastlõunal jagas noortega mõtteid noortejuht Krõõt Lõbus; aega oli ka mängudeks, laulmiseks ja isekeskis suhtlemiseks.

Krõõt hindas päeva kordaläinuks ja väljendas rõõmu, et noored kohale tulid. Üks noortepäeva eesmärke oli äratada ellu kunagist noortepäevade traditsiooni, aga Krõõt rõhutab ka soovi novembris, aasta pimedaimal ajal kokku saada, et jagada üksteisele valgust ja soojust. „Meil oli hubane ja soe atmosfäär ja ma loodan, et see jääb kestma ka siis, kui järgmisel korral tuleb rohkem osalejaid,” sõnas Krõõt.

Mervi keskendus oma jutluses valgusele, Jeesusele, keda me ei pruugi sageli märgatagi. Tuues illustratsiooniks enda kogemuse Arvo Pärdi keskuses, kus giid selgitas teda kuulavatele turistidele helilooja olulisust, teadmata, et sealsamas ukse taga on hämaras raamatukogus Arvo Pärt ise, selgitas Mervi, et maailmas on palju inimesi, kes räägivad valgusest ja Jeesusest, aga kes ise ei ole seda valgust üldse näinudki. „Nii võib ka meiega juhtuda, et me räägime Jeesusest, aga me ei näe Jeesuse valgust nurga tagant,” rääkis Krõõt.

Pärast jumalateenistust ja lõunasööki said noored mängida ja laulda, lisaks sellele ka noortejuhile isiklikumat laadi küsimusi esitada. „Küsiti minu soengu kohta, et miks ma juuksed ära lõikasin – ma annetasin oma juuksed. Küsiti kassi kohta, kes mul oli ja kes nüüd elab vanemate juures maal. Küsiti, kas mul oli enne kirikus tööleasumist unistus või mõte, kellena tahaksin töötada. See oli esimene kord, kui niimoodi sai küsimusi küsida, kõik head küsimused ei tulnudki ehk kohe pähe. Võibolla avaneb teinekord uuesti selline võimalus,” jutustas Krõõt.

Õhtul räägiti veel kord koos pimedusest ja valgusest. „Ma rääkisin, kuidas me laseme tihtipeale ise pimeduse endale hinge. Aga kui me keskendume Jumalale ja Tema valgusele, siis see annab meile rahu ja rõõmu. On oluline, et hoiaksime oma elus valgust, isegi kui lootus on pisike ja kauge. Kui on raske ja kui asjad lähevad valesti, siis kannab ka väike lootus sind edasi ja aitab näha head.”

Krõõt ütles, et abilisi noortepäeva korraldamisel oli palju, ning ta soovib noortepäeva õnnestumise eest tänada Heldit ja Helet, kes aitasid muusikaga ning ürituse organiseerimisel; Tartu kogudust, et ta oma uksed noortele avas; kõiki, kes kohale tulid ja kohapeal ka ürituse kordaminemise nimel käed külge panid.

Noorteosakonna järgmised ettevõtmised on seotud rajaleidjate töö ja piibliuurimisega. Detsembri lõpus, nädalavahetusel pärast jõule on koostöös rajaleidjatega Master Guide’i eelõppelaager. „Kevadel soovime osa võtta Trans-Euroopa divisjoni piibliviktoriinist. Sellele on eelviktoriin liidus ja siis unioonis,” rääkis Krõõt. Viktoriini tarvis on vaja moodustada kuueliikmelised meeskonnad, mille liikmete vanus on vahemikus 12–17 aastat. Kes kogub liidu võistlusel piisavalt punkte, saab edasi uniooni võistlusele ja sealt omakorda divisjoni vooru.

Info mõlema ettevõtmise kohta tuleb lähiajal.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat