Valmis sai "Audioraamat lastejuttudega"

Avaldatud 11.11.2019

Tänavu saavad Tartu linna 95 ja valla 35 munitsipaal- ja eralasteaeda ning -hoidu erilise kingituse: „Audioraamatu lastejuttudega”. Audioraamat on Tartu noorte misjoni- ja heategevusprojekt, mille seeme pandi idanema 2013. aasta alguses. Projekti korraldusmeeskonda kuulusid esiti Kärt Lazić, Toomas Lukk ja Hanna-Liisa Nõmmik.

Toona sai kirjutatud projekt koguduste liidu misjonifondi ning esitati üleskutse saata plaadi tarvis sisukaid lastelugusid. Erinevatel põhjustel jäi ettevõtmine soiku, ärkas siis uuesti elule ja jäi veel soiku ning plaadi valmistamise viimase otsa projektijuhi Madli Vahtramäe sõnul otsustati ühel hetkel, et see asi tuleb ikka ära teha.

„Nii paljud inimesed on oma panuse andnud: lood kirjutanud, sisse lugenud, töölehed valmis teinud. Me lihtsalt ei saanud jätta seda materjali kasutamata.”

Projekti algusele tagasi vaadates sõnas Madli, et plaadi kasutusvõimalusi oli kuus ja pool aastat tagasi rohkem kui praegusel ajal. „Aga siis me mõtlesime, et mida me võiksime teha. Kuna teadsime mingil määral, et jutustusi kuulatakse kodudes, eriti unejuttudena, võiks audioplaat lastejuttudega olla see asi, millele võiks olla rakendust. Et ka lasteaedaiad saaksid täiendada oma jutukogu.”

Plaat, millel on kokku üheksa lastelugu, viiakse isiklikult kohale kõigisse Tartu linna lasteaedadesse, valla lasteaiad saavad selle pakina. Iga plaadi vahel on ka käsitsi kirjutatud tervituskiri, milles tänatakse lasteaedu pühendunud töö eest lastega. Kirjad aitasid valmis kirjutada Tartu rajaleidjad „Kõik kirjad on käsitsi kirjutatud. Tartu rajaleidjad tulid appi, kirjutasid neid misjoniprojektina, mille nad oma klassis pidid ära tegema.

Plaadi kingituseks saanud lasteaiarühmad või endale soetanud eraisikud saavad plaadiga kaasa info kodulehe kohta, millelt saab iga loo juurde alla laadida töölehe. Kõik lood ei mahtunud praegusele plaadile ära, nii et kodulehte uuendatakse teatud aja tagant värskete lugude ja töölehtedega. „Uued lood hakkavad tasapisi tekkima kodulehele koos töölehtedega. Tahame hoida kodulehte aktiivsena, nii et sinna tilgub materjali juurde.”

Külasta ka audioraamatu Facebooki-lehte.

Plaadi lugude autorid on Birgit Diedrichsen, Toomas Lukk, Anne Vahtramäe ja Alla Nõmmik. Töölehe materjalid pani kokku Madli Vahtramäe, kujundasid Margit Jugar, Kärt Lazić ja Ly Kaasik. Kodulehe autor on Kristjan Kalmus ning helindasid Madli ja Jüri Vahtramäe. Sisselugejaid olid palju, peamiselt Tartu koguduse inimesed. Lisaks neile soovib Madli ära märkida teisigi. „Jaanus-Janari Kogerman aitas plaadid valmis teha, hoolitses selle eest, et see saaks füüsiliselt valmis. Plaadi kujunduse tegid Kaile Tuvi ja Kärt.”

„Aitäh kõigile! Aitäh liidule, et meil võimaldati projekti ellu viia! Enamasti on projektidel ka tähtajad, aga liit võimaldas selle projekti ellu viia, kuigi see võttis kaua aega,” ütles Madli.

Iga huviline saab plaadi soetada adventkoguduse e-poest. Mõeldes eelolevale aastalõpule, on see kindlasti lapsi rõõmustav jõulukingitus.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat