Liidu nõukogu koosolek 15.09.2019

Avaldatud 17.9.2019

Pühapäeval, 15. septembril oli Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liidu nõukogu korraline koosolek.

Koosolek algas palvusega, mille pidas liidu esimees Andres Ploompuu, kes mõtiskles koguduse mõiste üle. „Seda sõna kasutatakse ainult usulises kontekstis ja nii Vanas kui ka Uues Testamendis,” ütles Andres. Tsiteerides Efeslastele 5:25 kõnekat võrdlust, sõnas Andres, et Kristus suri selle kirjakoha kontekstis mitte ainult üksikinimese eest, vaid ka koguduse eest. „See on väga tähtis põhimõte. Sellega tunnistatakse Piiblis koguduse terviklikkust ja olulisust. Me ei saa inimese päästmisele läheneda üksnes individualistlikust vaatevinklist. Kristlastena me ei keskendu üksnes oma õigustele. Me kuulume ka kogukonda, me kuulume kogudusse, mille eest on Kristus „loovutanud iseenese“.”

Sedastades, et me soovime kogudusele parimat, küsis Andres, et kui meil on vabadus teha erinevaid asju, siis kas tulemus ehitab üles kogudust, mida Jumal armastab ja mille eest ta oma elu on andnud.

Päevakorra esimese punktina valis nõukogu uue liikme, kes on vastne noortejuht Krõõt Lõbus; nüüd on liidu nõukogus 14 liiget. Liidu põhikirja järgi võib nõukogus olla kuni 15 liiget.

Liidu finantsjuht Jaanus-Janari Kogerman andis nõukogule ülevaate liidu finantsidest 2019. aasta juuli lõpu seisuga.

Nõukogu arutas pastorite ühenduse töökorraldust. Peale liidu peakoosolekut käesoleva aasta juunis ei ole veel valitud mh uut pastorite ühenduse sekretäri. Pastorite ühenduse sekretäri tööülesannete hulka kuulub suhtlus liidu pastorite ja nende abikaasadega, kogudusevanemate ja diakonide/diakonisside töö edendamine, pastorite internatuuri korraldamine ja liidu ordinatsioonikomisjoni juhtimine. Nõukogu otsustas arutelu teiste ülesannete täitjate osas edasi lükata ja pastorite internatuuri korraldamise lisada Ivo Käsu tööülesannete hulka. Ivo eesmärkide hulka uniooni esimehena kuulub pastorite internatuuri edendamine ka Balti uniooni tasandil. Praegu on Eesti liidus kaks internpastorit: Krõõt Lõbus ja Aleksandr Tsugai, kelle mentorid on vastavalt Hele Kulp ja Vadim Skrypiy.

Suure osa nõukogu koosoleku ajast võttis arutelu Samliku laagrikeskust puudutavate edasiste plaanide osas. Arutelus keskenduti laagrikeskuse äriplaanile ja tulevikuväljavaadetele. Töösse kutsuti äriplaani koostamise komisjon.

Loe ka liidu üleskutsest seoses Samliku laagrikeskusega. 

Koosoleku viimane otsus puudutas Sihtasutust Kristlik Pere- ja Tervisekeskus. Sihtasutus registreeriti 2017. aastal Terve Elu Keskuse (Tondi 26, Tallinn) haldamiseks. Juba käesoleva aasta veebruaris otsustas liidu nõukogu sihtasutuse vormist loobuda. Terve Elu Keskuse tegevus jätkub otse Eesti liidu all. Seekordne nõukogu täpsustas veebruarikuist otsust sihtasutus likvideerida.

Liidu nõukogu järgmine korraline koosolek on 20. oktoobril.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat