Tudengialgatuse UNZIP kaudu taasavastatakse "unustatud" Jumalat

Avaldatud 27.8.2019, allikas TEDNews

Serbias asuva Novi Sadi 500 tudengit õpivad adventtudengite linnakuteenistuse UNZIP kaudu Jumalat tundma.

Pärast töötubasid, raamatuklubisid ja isegi mänguõhtuid on tudengid öelnud, et „tänapäeval on Jumal unustatud, samas vajatakse Teda väga ja on imeline, et keegi räägib Jumalast nii olulisel viisil”. Kohalik meedia on vahendanud, et see projekt on linnaku positiivne mõjutaja. Nüüd levib see mõju ka teistesse Serbia ülikoolilinnakutesse.

Adventtudengite grupp, kes tegutseb üüripinnal, alutas sellest, et uuris, mis nende kaastudengeid huvitab. Seejärel tehti igal nädalal töötubasid erinevatel teemadel alates filosoofiast kuni populaarteaduseni.

Iga teemat kutsuti käsitlema asjatundjad, kes viisid töötubasid läbi kaasaval moel ja kelle lõppeesmärk oli tutvustada loomulikul viisil Jumalat ning rääkida vaimsusest. „See tegevus ületas meie ootusi ja me oleme Jumalale selle eest tõeliselt tänulikud,” ütlesid tudengite juhid.

Teiste tegevuste hulka kuulus üle kahe nädala toimunud raamatuklubi. Klubi sai kokku mõnusas õhkkonnas, istuti kott-toolidel ning söödi suupisteid. Raamatud valiti välja hoolikalt, et juhtida tudengid oma elu positiivses suunas muutma.

Ka mänguõhtud andsid tudengitele võimaluse turvalises ja sõbralikus õhkkonnas lõõgastuda. Ühe korra prooviti ka filmiõhtut, kuid see ei osutunud populaarseks. Analüüsides seda, mis toimib ja mis mitte, on UNZIP arendanud ja pakkunud linnakule vajalikke teenuseid.

Nädala kõrghetk oli vaimulik töötuba, kus räägiti Jumalast ja sellest, kuidas suhe Jumalaga võib mõjutada kellegi elu. Neil koosolekutel avastati, et vaimulike väärtuste ja elustiili taotlemine on süvenenud. „Me olime väga üllatunud sellest, kui head on tudengite teadmised Piibli tõdedest,” ütlesid juhid. „Nad esitavad sügavaid küsimusi, mis puudutavad Piiblit ja psühholoogiat ja Piiblit ning tänapäeva teadust.”
UNZIP on ligi meelitanud üle tuhande osaleja. Kolmkümmend neist on osalenud pea igas töötoas ja kakskümmend inimest on vaimulikest teemadest väga huvitatud. Õppeaasta alates oodatakse nende arvude kasvamist.

Kuna UNZIPi algatus on leidnud nii palju huvi, veetsid selle juhid oma suve, mõeldes välja uusi viise, kuidas jõuda veelgi enamate inimesteni ning innustada neid oma kogukonnas muutusi esile tooma.

UNZIPi kohta saab rohkem teada algatuse Facebooki-seinalt.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat