Uus-Meremaal õpiti digijüngerlust

Avaldatud 19.8.2019, allikas Adventist News Network

Uus-Meremaalt kogunes üle 150 inimese Aucklandi tehnikaülikooli Maukau linnas, et osaleda digitaaljüngerluse konverentsil.

Konverentsi eesmärk oli innustada ja varustada kogudusi ja koguduseliikmeid olema digitaalajastu jüngrid ning tegema digitaalajastu jüngreid. Konverentsil said kokku eri põlvkondade esindajad, kelle kirg on kasutada oma usu jagamisel tehnoloogiat ja digiruumi.

„Me lootsime, et sel nädalavahetusel osaleb 50 inimest, aga tuli 151 inimest,” ütles pastor Victor Kulakov, kes on Vaikse ookeani Uus-Meremaa uniooni jüngerluse tööharu juht. „Me näeme väga suurt vajadust sellise konverentsi järele, kus inimesed saaksid uut hingamist, tööriistu ja jõudu digiruumis ise jüngrid olla ja jüngreid teha.”

Digijüngerluse konverentsi eestvedaja Rachel Lemons Aitken kutsus osalejaid üles unistama suurelt. „Digijüngerluse liikumine tuletab meile meelde, et Jumal on andnud meile loa unistada,” sõnas ta, „ja kasutada meie loomingulisust ja tehnilisi teadmisi ning talente inimeste võitmiseks.”

Pastor Tulaga selgitas terve nädalavahetuse kestel väga loominguliselt teemamõtet „Lugu”, ta näitas ekraanil grafitit ning selgitas, kuidas grafiti võib näidata inimese iseloomu. Tema tunnistus pani teismelised väga tähelepanelikult kuulama.

Meedianõunik ja inimõiguste eest võitleja Andre Afamasaga rääkis sellest, kuidas peaksid kristlased oma arvamusi ja usku jagama sotsiaalmeedias, eriti ajal, mil poliitilised erimeelsuses on teravnenud ja inimesed võtavad vastu vaid väga lühikesi sõnumeid. Ta jõudis järelduseni, et kuna sotsiaalmeedia edendab võimalusi erinevate arusaamade levikuks, annavad online-platvormid usklikele uue võimaluse näidata oma südame sisimaid mõtteid.

„Kui vihkamine ja hirm on juba meie südames, siis see lihtsalt tuleb esile,” ütles ta. Afamasaga hoiatas osalejaid, et kristlased, keda motiveerib hirm, on kallutatud teistest eraldumisele ja kaasinimeste demoniseerimisele.

Kui Kulakov lõpetas konverentsi kutsega unistada suurelt ja osaleda ka järgmise aasta konverentsil, kõlas vastuseid, et järgmise aasta konverents on juba kalendrisse üles märgitud. „See konverents sai ellu kutsutud, kuna uniooniga võttis ühendust mitu inimest, kes väljendasid vajadust selle järele,” ütles Kulakov. „Uus-Meremaa adventistid otsisid võimalusi õppida digijügerluse kohta. Juba enne konverentsi lõppu hakkasid mõned tegutsema. Mõni lõi uue Instagrami konto või YouTube’i kanali eesmärgiga jagada oma usku.”

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat