Augusti Meie Ajas

Avaldatud 16.8.2019

Hingamispäeval, 17. augustil jõuab kogudustesse uus Meie Aeg. Seekord on fookuses paastumine ja kannatamine kui kristliku elu osa.

Helena Ploompuu annab fookuse osas ülevaate paastumise füüsilisest poolest: „Meditsiinilises mõistes on paastumine organismi väga aktiivne tegevus, mil keha vabaneb laguainetest.”; Mervi Kalmus kirjutab kannatamisest kui kristliku eluga alati kaasas käinud tõsiasjast: „Meie läänelik ja nõukogude propaganda painest vabanenud ühiskond on nagu väike hingetõmbehetk või rahusaareke järjest hullemaks muutuvas maailmas.” ning tuletab lugejale meelde varakristliku koguduse kogemust: „Varase koguduse kohta käiv põhimõte kehtib endiselt: raskused ja rõõm, raskused ja usu kasv käivad käsikäes.” Ühtlasi on ajakirja kaante vahel praktilisi nõuandeid, kuidas paastuda.

Juulis toimunud noortelaagri peakõneleja oli praegu Šotimaal teeniv pastor Gabriel Perea – ajakirja tarvis andis ta intervjuu Riti Lyle ja Merikesele, öeldes muu hulgas, et „Jumala hääl on pidev, jätkuv, aga mõnikord peame kõik teised helid oma elus maha keerama.”

Augusti Meie Ajaga lõpeb rubriik „Noore koguduse tee”, kus Kompassi väikekoguduse liikmed on aasta jooksul kirjutanud oma kogemusest ja kogudusest. Selle aastaringi lõpetab Liina Kõrgend, tuletades lugejatele meelde, et „Kompassi koguduse moto on jaga, hooli, mine”.

Uue Testamendi kaanonis uurime Mervi Kalmuse juhtimisel seekord, mida, kuidas, miks ja millal kirjutas Paulus Fileemonile: „Milleks meile Piiblis see kirjake (kokku 335 kreekakeelset sõna), mis on justkui postkaardile kirjutatud ja mis tegeleb personaalse ning võrdlemisi triviaalse küsimusega?”

Ruslan Karlov kirjutab maisest juubelilaulupeost ja taevasest kõige võimsamast iial nähtud laulupeost ning toob paralleele meie vaimuliku eluga: „Olen kindel, et tänu sellele peosündmusele mõistab eesti rahvas teistest teatud määral paremini Ilmutusraamatu 4. ja 5. peatükis kirjeldatud sündmusi.”

Veel üks aastaring saab selle ajakirjaga täis: Anne Vahtramäe kirjutatud pererubriigi tekste on nüüd kogunenud juba aastajagu ja septembrist võtab teatepulga üle Annely Kaasik. Oma praegu viimases tekstis kutsub Anne üles avaldama armastust: „Äkki on seda liiga vähe, kui armastusavaldused vaid abielueelsesse perioodi ja mesinädalatesse jätta?”

Need ja teised rubriigid augusti ajakirjas, mis jõuab kogudustesse eeloleval hingamispäeval. Ajakirja kaanehind on 2,50 eurot, ajakirja saab osta nii paberil ja kui pdf-formaadis ka e-poest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat