Paapua Uus-Guineas avas kohalik kogudus keskuse koduvägivalla ohvritele

Avaldatud 13.8.2019, allikas Adventist Review

Paapua Uus-Guinea esimeseks adventkoguduseks peetav Silva Memoriali adventkogudus avas keskuse neile, kes on langenud perevägivalla ohvriks.

Keskuses saavad ajutist peavarju need, kes on langenud perevägivalla või seksuaalse rünnaku ohvriks. Lisaks sellele on keskuse näol tegu teadlikkuse edendamise ja hariduse paigaga, ütlesid kogudusejuhid.

Turvamaja loomine sai teoks tänu kohaliku koguduse ja adventkoguduse arengu- ja katastroofiabi organisatsiooni ADRA ja Avondale’i kolledži koostööle,

„Silva Memoriali kogudus on rõõmus, et saab olla esimene kogudus oma piirkonnas, kellel on selline keskus. Me oleme väga tänulikud ADRAle Paapua Uus-Guineas ja Austraalias ning Avondale’i kolledžile selle võimaluse eest olla osa liikumisest aidata tegeleda oma kogukonnas probleemidega, mis on seotud perevägivalla ning seksuaalvägivallaga,” ütles kogudusevanem Harry Aurere. „Kogudus peab olema osa liikumisest, mis ennetab selliseid asju meie kogukonnas ja perekonnas juhtumast.”

„On väga tore täna siin olla ning näha siinset lootust ja optimismi,” ütles Paapua Uus-Guinea majandusnõunik Ed Wilkinson. „See on suurepärane projekt, eriti kuna see on kogukonna jõupingutus selle väga tõsise probleemiga tegelemiseks. Just nii peabki see alguse saama ja mitte vaid pere- ja seksuaalvägivalla ohvriks langenud naiste abistamise, vaid ka harimise osas – selle osas, et muuta Paapua Uus-Guinea meeste uskumusi ja arusaamu.”

Nii koguduse kui ka valitsuse esindajad väljendasid lootust, et keskus näitab eeskuju teistele kogudusegruppidele, et ka nemad saaksid kogu Paapua Uus-Guineas vägivallaennetusega tegeleda.

Enne kui Vaikse ookeani lõunadivisjoni juht Glenn Townend pidulikult lindi läbi lõikas, pühitseti keskus sadade koguduse- ja kogukonnaliikmete juuresolekul palves sisse.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat