On laagrilõkke aeg! TEDi camporee kolmas päev

Avaldatud 2.8.2019, allikas TEDNews

Õhtul on laagris lõkkeaeg. Tegelikult ei ole rohkem soojust vaja, sest õues on soe, kuid laagrilised otsivad üles parimad lõkkeplatsid, laagri korraldajad, kõige maitsvamad suupisted ja kõige elavamad laulu- ning mängupaigad. Just lõkkeõhtutel on kõige parem uusi suhteid luua.

Trans-Euroopa divisjoni (TED) rajaleidjate camporee kolmanda päeva õhtuks on rajaleidjatel veel küllaga energiat ka pärast tegevustega täidetud päeva. Hommikul ja pärastlõunal on klubidel valida 65 tegevuse vahel, nagu märkide tegemine, laagrioskused, loomingulised tegevused ja erinevad spordialad. Mõned sõidavad laagripaigast kaugemale kanuuga sõitma või veespordiga tegelema, teised proovivad kätt pottsepatöös, endale ise köie või värvilise käepaela valmistamises, leiva küpsetamises lõkke kohal või putukate uurimisel.

Mõned tegevused vältavad kaks tundi ning need süvendavad arusaamist laagri teemast: väljatulemine. Ühes laagriplatsi kaugemas nurgas istub rühm rajaleidjaid kolme laua ümber, uurides Vana Testamendi templiteenistust, ehitades sellest mudeleid ja õppides laule, mis aitavad selle teenistust paremini mõista. Pastor Obi Birminghamist juhatab seda gruppi ning võtab kahetunnise töötoa kokku ühe lausega: „Kõik keerleb ümber Jeesuse.”

Kui kiigata Taani laagriplatsi poole, võib teha veelgi enam kui pühamu mudeli ehitamine, sa saad minna otse selle sisse. Pastor Julian Gudmundsson on loonud mudeli, kus on vaateleibade laud ja kuldne käsulaegas. Öösel esindab neljameetrine õhupall tulesammast, mis tuletas iisraellastele meelde, et Jumal on nendega.

Neid samu sümboleid näitas õhtuse jumalateenistuse ajal ka laagri kõneleja pastor Melissa Myklebust, kasutades suitsumasinat ja sädelevat teadust, et taasluua Jumala ligiolu märgid – mitte ainult Iisraelile, vaid ka tänastele rajaleidjatele!

Pastor Melissal oli ka skeptikuid ja nurisejaid. Neid esindas kaks teismelist, kes igatsesid Egiptuse toidu järele ega suutnud aru saada, miks oli Jumal nad kõrbesse juhtinud.

Pastor Melissa selgitas neile hoolikalt, kuidas vabadusega orjusest kaasnevad oma raskused, aga me peame langetama valiku. Meil on valik halva või hea kasuks, aga Jumal saab aidata meil oma valikuid positiivses suunas muuta. Ta kasutas meetrikõrgust klaasvaasi, täitis selle veega, mis sümboliseeris Punase mere läbimist, seejärel ristimist. Pastor Melissa julgustas rajaleidjaid tegema elu valik: valida Jeesus oma parimaks sõbraks. Teenistusel jagati välja ka kaardid, kuhu rajaleidjad said märkida, kas nad soovivad rohkem Jeesusest teada saada või saada ristitud. Paljud nendest otsustest viiakse ellu kodukoguduses, kuid on ka neid, kelle avalik pühendumine ristimise kaudu saab ilmsiks hingamispäeval.
TEDi rajaleidjate juht Peter Bo Bohsen ja terve laagri meeskond on tänulikud pühendunud noorte eest kogu Euroopas ja kaugemalgi, et nad on valinud veeta aega positiivses kristlikus keskkonnas üksteist vaatamata riikide erinevustele paremini tundma õppides. Veelgi olulisemana märkis Bohsen, et laager süvendab nende teadmist Päästjast, kes juhtis iisraellased välja orjusest ja kes juhib rajaleidjaid, et neid ühendada vaatamata kultuurilistele erinevustele koguduse perekonnas, kes armastab Jumalat ja otsib viise, kuidas Teda teenida.

Need, kes ei saanud laagrisse tulla, saavad igal hommikul kell 10.00 ja õhtul kell 21 jälgida jumalateenistuste voogedastust. Pilte, muljeid ja videoid edastab ka TEDi Facebooki sein ja TEDi rajaleidjate camporee Facebooki sein

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat