Noore koguduse tee: Kompassi tavaks saanud ettevõtmistest

Avaldatud 6.8.2019, autor Laura Kangur, allikas Meie Aeg

Juba enne seda, kui Kompass kogudusena vormistati, toimus meil igas kvartalis vähemalt üks suurem misjoniväljundiga üritus. Need tegemised on olnud väga erineva olemusega – mõne eesmärk on olnud luua pigem uusi kontakte, teistega oleme neid samu kontakte süvendanud. Noore kogudusena on meie üheks suureks eeliseks see, et ükski projekt ega misjoniüritus pole veel kivisse raiutud. Meil on mänguruumi, mis aitab leida üritused, mis inspireerivad just meie sihtrühma – noori, kes on avatud uutele kontaktidele, väljakutsetele ja ideedele.

Ometi on meil välja kujunenud juba mõned peaaegu traditsioonilised ettevõtmised. Kui varasemalt olid meie koguduse liikmed jõuluprojekti Kingakarbi Kingitused pakkide tegemisel osalenud üksikult ja panustanud omapoolsete kinkidega, siis kahel viimasel aastal oleme aktiivselt otsinud kontakti organisatsioonidega, kes aitaksid meil abivajajad leida. Meil on olnud suur eesõigus jõulurõõmu levitada sellega, et oleme oma sõpru üles kutsunud kingitusi tegema ja jõulupidudel osalema. Möödunud aastal oli meie koguduse jõulugraafik päris tihe, sest me aitasime korraldada ja läbi viia kolm Kinga­karbi Kingituste jõulupidu; Tallinna ja Harjumaa Autismiühingu jaoks oli see lausa nende esimene formaalsem jõulupidu.

Me oleme väga tänulikud, et meie meeskonnal on tekkinud aktiivsem suhe Pirita linnaosavalitsusega. Me oleme saanud aidata vabatahtlikena traditsioonilise jüriöö jooksu korraldamisel ja lisaks korraldanud kaks heategevusjooksu, mis on inspireerinud meie enda meeskonna liikmeid füüsiliselt aktiivsem olema.

Eestis on populaarsust kogunud kodukohvikud – Kompass on aktiivselt osalenud Merivälja kodukohvikute päeval. Mis oleks veel parem viis luua side võõraste ja kinniste eestlaste vahel! Kodukohvik suudab need barjäärid tänu magusatele ampsudele väga kiiresti murda. Me oleme väga tänulikud oma sõpradele, kes on küpsetanud oma parimaid hõrgutisi ja panustanud terve päeva, et suhelda inimestega, kes on meie kohvikus külas käinud.

Oleme väga rõõmsad, et oleme saanud sellel aastal paaril kogudusel külas käia. Valga ja Rakvere kogudus võtsid meid väga soojalt vastu. On oluline kogudustevahelist sidet hoida ja kasvatada. Iga kogudus on ju unikaalne ning jõuab just sellisena oma kodupiirkonna inimesteni, seetõttu tahame teid eriliselt julgustada: kutsuge meid külla ja kutsuge endid ise meile külla! Ainult nii saame oma kogemusi jagada ja õppida üksteise rõõmudest, muredest, kitsaskohtadest ja kordaminekutest.

Kompassi meeskonna jaoks kooruvad misjonitöö suurimad rõõmud välja sellest, kui saame õhutada oma sõpru head tegema. On suur rõõm näha, kui valmistutakse õhinal jooksuks, tehes rohkem trenni; küsitakse nõu ja arutletakse, mida kingakarbi sisse panna, et mõnele lapsele tore üllatus teha; tutvutakse kodukohvikus kooki süües meie koguduse inimestega ja kutsutakse kaasa omakorda enda sõpru.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat