Noortelaager kutsus olema julgem – andma oma elu Jumalale, teenima Teda

Avaldatud 22.7.2019

Tänavune noortelaager, mis kandis pealkirja „Julgemalt!”, toimus 16.–21. juulini Viljandimaal Nuutsaku puhkekeskuses. Noortelaagri kõneleja oli Ameerika Ühendriikidest pärit, kuid praegu Šotimaal Edinburgh’s pastorina teeniv Gabriel Perea.

Liidu noortejuht Aleksandr Tsugai nimetaski laagri kõige suuremaks õnnestumiseks seda, et Gabriel sai laagrisse tulla. „See oli Jumala juhtimine. Ta oli meie esimene kandidaat ja ta nõustus kohe. See on tore.” Kuna sellise laagri korraldamine oli Aleksandri jaoks esimene taoline kogemus, siis oli ka hirme enne laagrit: „Mul ei olnud ettekujutust, mida see laager endast kujutab. Kui palusin inimesi, siis ma ise ei teadnudki, mida palun, aga lootsin Jumala abile, et Jumal ise juhib.”

Laagri korraldusmeeskonna tuumikusse kuulus 8 inimest, laiemasse meeskonda üle 20 inimese ning mõeldes järgmisele noortejuhile ja järgmistele ettevõtmistele noortetöös, andis Aleksandr soovituse: otsida koguduseliikmete seast abilisi, üksinda pole midagi teha.

Noortejuhi peamise abilisena aitas laagrit organiseerida Birgita Käsk, kes laagrile tagasi vaadates sõnas, et kõik läks korda ja laager õnnestus. „Inimestele meeldisid kõik tegevused, mulle meeldisid kõik tegevused. Huvitav oli!” Seekord otsustati töötubade sisu koostamisel lähtuda põhimõttest, et need haakuksid noorte igapäevase eluga. „Mõtlesime sellele, mida noor igapäevaselt vajab,” sõnas Birgita. Töötubades õpiti valmistama sušit ja seepi, räägiti sotsiaalmeediast, armastuse viiest keelest ja seksuaalsusest. Ka Birgita sõnul oli laagri õnnestumisel väga suur roll Gabrielil: „Ta oskas meiega suhelda. Ta on täpselt nagu noorte jaoks loodud.”

Birgita vaatab juba ka ettepoole ja on kindel, et soovib veel noortele mõeldud üritusi korraldada. „Ma tean, mis noortele meeldib ja ma oskan mõelda ka tegevusi, mis kutsuksid inimesi väljastpoolt kogudusi. Ka noortelaager võiks minna rohkem väljapoole. Kui Krõõt järgmisel aastal kutsub, siis tulge korraldustiimi, on lahe ise korraldamisest osa saada, anda oma ideid, siis tuleb parem laager,” on Birgita veendunud.

Liidu järgmine noortejuht Krõõt Lõbus sõnas, et laager meeldis talle väga ja kõneleja väga-väga. „Ta rääkis sellest, kui oluline on ennast Jumalale anda, ja rõhutas seda, et me oleme päriselt hea ja kurja võitluses.” Krõõdale jäid meelde ka Gabireli jagatud isiklikud lood, mis kõnetasid ka vanemaid ning julgustasid investeerima oma aega Jumala töösse. „Kõned on olnud selle laagri kõrghetked,” sõnas Krõõt.

Vaata siit lühikest kokkuvõtvat videot. 

Ka teised noored on Krõõda öelduga nõus. „Kõneleja on väga pro (hea). Ta oskab hästi suhelda ja kõneleda ning rääkis teemadest, mida peale pole isegi mõelnud,” ütles Väle ning lisas, et väga hea oli lõkkeõhtu, kus sai esitada mitmesuguseid küsimusi. Küsimusi sai esitada kirjalikult ja anonüümselt, kui otse ei julgetud küsida. Laagrit iseloomustades lisas Väle, et see oli väga hästi korraldatud. „Palju huvitavaid tegevusi, ka lõbusaid tegevusi.”

Ka Merike ja Angeliina nõustusid Väle hinnangutega. „Koht on hea, kõneleja super. Ta räägib kõigiga ja ei karda seda, et keegi temast midagi arvab,” ütles Merike. „Ta ei räägi ainult teooriat, vaid tal on oma lood ja ta on alati rõõmsameelne,” lisas Angeliina.

Hingamispäeval oli laagris ka kaks pidulikku toimingut: hommikul õnnistati Aleksandri ja Marina pisike poeg Kristofer ning pärastlõunal oli Karl Aleksandri ristimisteenistus.

Hingamispäevases jutluses tänas Gabriel imelise nädala eest ja noori armastuse eest, mida nad olid temaga jaganud, ning selle eest, et noored üritasid talle õpetada eesti keelt. Võttes kõne aluseks Apostlite tegude raamatu 11. peatüki, kõneles ta sellest, kuidas Jumal kasutab inimesi erinevates rollides ja erinevates raskustes. „Jumal kasutab oma tarkuses raskusi selleks, et kogudust üles äratada,” ütles ta ning andis nõu, kuidas kogeda Jumala ligiolu: kui seisate silmitsi raskustega, minge ja kuulutage; kui tahad tunda Jumala kohalolu, seo end Jumala tegevustega. „Kogu minu elu pastorina seisneb selles, et teen teile ukse lahti Jeesuse juurde,” sõnas Gabriel ja kutsus noori igas oma kõnes oma elu Jeesusele andma.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat