Andrewsi ülikooli tunnustati tervisekultuuri edendamise eest

Avaldatud 9.7.2019, allikas Adventist Review

Andrewsi ülikool on üks 139 ülikoolist ja kolledžist kogu maailmas, mida on tunnustatud autasuga Exercise is Medicine (füüsiline aktiivsus on meditsiin, EIM) – tunnustuse tõi koolile oma linnakus tervisekultuuri edendamine. Neljandat aastat järjest on Andrewsi ülikool saavutanud linnakuprogrammis kuldtasandi.

„Me oleme väga rõõmsad, nähes, et need ülikoolilinnakud on pühendunud igapäevaselt linnaku tervisekultuuri edendamisele ning annavad tudengitele tööriistad, millega edendada füüsilist aktiivsust, mis toob neile kasu terve elu,” sõnas EIMi asepresident Robyn Stuhr. „Need linnakuprogrammid on mõeldud tulevastele juhtidele, kes saavad sellest programmist kasu, need muudavad füüsilise aktiivsuse ja selle edendamise tervishoiu standardiks.”

„Ma olen väga tänulik, et Andrewsi ülikooli heaolumeeskond toetab füüsilise aktiivsuse edendamise jõupingutusi meie linnakus,” sõnas ülikooli tervisejuht Dominique Gummelt. „Siinne kultuur on muutumas, nii et liikumine on saanud osaks meie igapäevaelust nii töötajate kui tudengite kogunemistel kui ka erinevatel üritustel.”

Eriliselt väljendas Gummelt oma tänu nõuande- ja testimiskeskusele, mille meeskond on teinud palju tööd, et integreerida füüsiline aktiivsus oma raviplaanidesse, teadvustades, et liikumine ise on ravi. „Meil on veel palju tööd teha, aga selline tunnustus neljandat aastast järjest – saada kuldtasand – on saavutus, mis lisab meie tööle palju elevust!” sõnas ta.

Andrewsi ülikool alustas ametliku tervisekampaaniaga 2015. aasta sügisel. Alates sellest ajast on Gummelti juhtimisel keskendutud sellele, et muuta ülikool tervislikumaks – ühe elu haaval. Eriliselt on fookuses olnud füüsiline aktiivsus; füüsilise aktiivsuse vähesus on Ameerika Ühendriikide suuremaid epideemiaid, eriti akadeemilistes keskkondades.

Tänavu said 139 linnakust kuldtasandi tunnustuse 55, hõbetasandi 56 ja prokstasandi 28 kooli. Kõiki koole tunnustati 29. mail EIMi kongressil.

EIM kutsub kõiki ülikooole ja kolledžeid edendama füüsilist aktiivsust kui olulist märki tervisest ning innustab teaduskondi, töötajaid ja tudengeid tegema linnakukogukonna tervise ja heaolu paranemise nimel ühiseid jõupingutusi. Koolid saavad kuld-, hõbe või pronkstasandi vastavalt sellele, missuguseid tegevusi läbi viiakse. Kuldtasandi linnakus on loodud süsteem, mille kohaselt linnaku tervishoiutöötajad abistavad tudengeid füüsilise aktiivsuse edendamisel ning soovitavad neile vajadusel võimlemisprogramme kui osa meditsiinilisest ravist.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat