Keila ja Haapsalu kogudus pidasid ühise vabaõhuteenistuse

Avaldatud 8.7.2019

Hingamispäeval, 6. juulil said Keila ja Haapsalu koguduse liikmed kokku Kloogaranna noortelaagris, et veeta koos üks tore hingamispäev, pidada vabaõhujumalateenistust ning olla tunnistajaks ristimisele.

Keila ja Haapsalu koguduse pastor Marge Randlepp sõnas, et kui eelmise aasta ühine suveteenistus peeti poolel teel Haapsalu poole, siis seekord oldi lähemal Keilale. „Pidasime vabaõhuteenistuse; olid samad asjad mis kirikus, lihtsalt vabas õhus,” ütles Marge. Hommikune piiblitund toimus rühmades, oli kaks lasterühma, üks noorterühm ja kaks täiskasvanute arutelugruppi. Jutluse pidas Toomas Lukk, kes jagas oma kogemusi sellest, mida tähendab millestki loobumine. „Toomas tõi näiteid ka Jeesuse elust, kui apostlid küsisid: me oleme kõik maha jätnud, mis meile nüüd saab?” meenutas Marge.

Pärast jumalateenistust söödi ühiselt lõunasööki, misjärel suunduti mere äärde ristimisteenistusele. „Meil Keilas lõppes kursus „Avasta kristlus” ja üks inimene soovis saada ristitud. Läksime koos rongkäigus mere äärde, nii et mina ja Kally kõndisime kõige ees. Koguduseliikmed, kes vähegi julgesid tulla, panid oma käed meie peale ja õnnistasid meid,” kirjeldas Marge ristimisteenistust ning lisas, et see inimene on nüüd koguduse oma, koguduse hoida ja hooldada.

Pärast ristimist võeti Kally pidulikult kogudusse vastu. „Ta on noor vanaema, aktiivne inimene. Ta kirjutas alla ka ristimistunnistusele,” rääkis Marge.

Pärastlõuna oli mängude ja tutvumise päralt. Kui ühine päev oli planeeritud kestma kella neljani, siis kõigil oli nii hea olla, et laiali mindi alles kella kuue ajal. Marge: „Inimesi oli palju kokku tulnud. Alguses mõtlesime, et äkki inimesi ehmatab ilm, aga päike siras terve päeva ja mõni julgem käis ka vees.”

Päevale tagasi vaadates ütles Marge, et vabaõhuteenistusel osalenud inimesed andsid väga palju head tagasisidet. „Olen Jumalale väga tänulik. Laulsime laulu „Sadagu õnnistusvihmad”, vihma ei tulnud, aga õnnistused tulid. Üks koguduse sõber ütles hiljem, et selline peabki kogudus olema, omavahel rääkima, suhestuma, et siin tuli välja koguduse parim külg. Päev läks korda.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat