25. rajaleidjate laagri teema oli "Kuninga kutse"

Avaldatud 2.7.2019

27.–30. juunini oli Pärnumaal Samlikul 25. rajaleidjate laager, mille pealkiri oli tänavu „Kuninga kutse”.

Rajaleidjate laager algas neljapäeva pärastlõunal lipu heiskamise ja rajaleidjate hümni laulmisega. Seejärel olid plaanis töötoad nii askeldajatele (alla 10-aastased lapsed) kui ka rajaleidjatele. „Üks töötuba, mida taheti, oli väike orienteerumisõpetus, sest reedel oli kavas orienteerumine juba päris metsas,” ütles rajaleidjate juht Jaanus-Janari Kogerman. „Teised töötoad on laagri kavas vastavalt sellele, millistele juhendaja leiame, Samlikul on olnud viimasel ajal alati aga võimalus teha väikest trossisõitu kui ka kasutada süstasid.”

Neljapäevane kava lõppes telgikoosolekuga, kus rajaleidjate juhendajad mängisid laagrilistele näidendi sellest, kui raske, kuid siiski võimalik on koolis ausaks jääda.

Igal hommikul peale hommikusööki toimusid piiblitunnid gruppides. Seekordse piiblitunni materjali valmistas ette Toomas Lukk ning piiblitundide teemad olid loomlikult seotud kuninga kutse erinevate aspektidega - nii kutsele vastamisest, usus kasvamisest kui Kuninga tagasitulekust ja sellega seonduvast.

Reede ennelõunal said kõik laagrilised, nii need, kes olid neljapäeval oma teadmisi värskendanud, kui ka teised proovile panna oma orienteerumisoskused. Pärastlõunal oli aeg taas töötubade päralt, samuti toimusid erinevad võistlused: sõlmevõistlus, mõõgadrill ja rividrill. Sõlmevõistluse parimad olid Eenok ja Kaile, mõõgadrilli (kus peab Piiblist leidma aja peale ette öeldud kirjakoha) Mia-Mercedes ja Eric Richard ning rividrilli (marssimise) Harri Rudolf. Rajaleidjate laagri töötubades saavad lapsed ja noored läbitud tegevuste ja omandatud teadmiste eest märke, mille templeid kogutakse laagri laulikusse. Reedene päev lõppes lõkkeõhtuga, kus lauldi koos ja söödi südasuvele omaselt maasikaid.

Laupäev algas piiblitunni ja jätkus jutlusega. Sõna jagas Krõõt Lõbus, kes kutsus lapsi üles mõtlema sellele, mida võiks tähendada Jeesuse üleskutse armastada teisi nagu iseennast. Pärast jutlust paluti kõik rajaleidjad ja askeldajad linnade kaupa laagriliste ette, et juhendajad saaksid neile üle anda laagri märgi ja et tänada juhendajaid aasta jooksul tehtud töö eest.

Pärast lõunasööki võeti ette jalutuskäik lähedal asuvale Kurgjale, teele olid pandud erinevad ülesanded, mida käimise ajal kenasti teha sai: rääkida kaaslasele, kuidas Jeesus on sind hoidnud, laulda laule, määrata tee ääres olevaid taimi.

Õhtupoole oli plaanis Kuldvillaku stiilis viktoriin, kus sai osaleda meeskonniti ning mille küsimused olid seotud nii rajaleidmise, Piibli kui ka näiteks teemale omaselt kuningatega. Õhtusel telgikoosolekul rääkis Jaanus-Janari loo vangile leiba toonud kassist värskelt ilmunud raamatust "Seitsmenda päeva härg ja teisi Jumala imesid Nõukogude Liidus". „Kui kuningas sind kutsub ja sina Tema kutse vastu võtad, siis Tema kannab sinu eest hoolt ka siis, kui kõik teised on sinu vastu,” sõnas Jaanus-Janari oma kõnes.

Pühapäeva ennelõunal oli kavas maastikumäng, kus sai end proovile panna erinevates rajaleidjatega seotud ülesannetes.

Tänavu kestis rajaleidjate laager tavapärasest lühemat aega, kuna juba 29. juulil sõidab Eestist 70 inimest Inglismaale Trans-Euroopa divisjoni rajaleidjate suurlaagrisse - camporee’le. Samas, ütles Jaanus-Janari, on toimumas põlvkonnavahetus. „Üks asi on see, et vaikselt on uus põlvkond peale kasvamas, askeldajaid on rohkem. Teisalt jäid mõned rajaleidjad tulemata sellepärast, et tulemas on camporee.”

Laagrilipu langetamisel tänas Jaanus-Janari kõiki neid, kes laagri kordaminekule kaasa aitasid ja osalesid, ning kutsus kõik taaskohtuma järgmise aasta laagris.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat