Kümme päeva, kaks divisjoni, kolm riiki – üks missioon

Avaldatud 26.6.2019, allikas TEDNews

Põhja-Aasia ja Vaikse ookeani divisjoni (siia kuuluvad Hiina, Põhja-Korea, Lõuna-Korea, Jaapan, Taiwan ja Mongoolia, NSD) 18-liikmeline esindajate grupp võttis ette 10-päevase reisi, et külastada mõningaid Trans-Euroopa divisjoni (TED) riike. Reisi eesmärk oli uurida, kuidas kogudus mõnes teises piirkonnas töötab. Nende esimene peatuspaik oli Norra. NSD esimees dr Si Young Kim ütles, et vaatamata erinevatele riikidele, kes divisjoni moodustavad, on siiski kaks asja, mis sealseid adventiste ühendavad: kõik on misjonitöösse kaasatud ja kõik kasutavad söögipulki. „Seepärast räägitakse meie divisjonist kui söögipulkade divisjonist,” sõnas ta Norra koguduste liidu sõpruse päeval.

NSD piirkonnas elab 1,6 miljardit inimest, see on 23% kogu maailma rahvastikust. Sellest omakorda vaid 4% on kristlased. Kristlik misjonitöö selles piirkonnas on väga keeruline.

Piirkonna adventkogudused on võtnud eesmärgiks misjonitegevused, et levitada kristlikku usku. Igal aastal korraldab kogudus misjonipäeva, mil igaüks tunnistab suurlinnade tänavail, väiksemates linnades või külades. Nendel päevadel on alati oma tulemused. 1991. aastal pandi alus kampaaniale „Tuhat misjonäri”, mis töötab ka praegu. Selle eesmärk on igal aastal varustada ja saata välja tuhat misjonäri. Selle programmi kaudu kaasatakse misjonitööle noori, kes aitavad kuulutada adventsõnumit ja tugevdada kohalikke kogudusi.

Pühapäeva hommikul pärast sõpruse päeva osales Põhja-Aasia delegatsioon Norra uniooni nõukogu koosolekul. Seal vahetati misjonitöö-alaseid mõtteid. Uniooni esimees Victor Marley tahtis teada sealse misjonitöö korraldamise kohta. Divisjoni president rõhutas, et kõik konkreetsed eesmärgid on kohalike koguduste sisendi tulemus. „Kõik eesmärgid peavad tulema rohujuure tasandilt. Ülevalt juhitud eesmärkidel ei ole võimu,” ütles dr Kim.

Norrast lahkudes võeti suund Taani, kus külastati vaatamisväärsusi ja Taani uniooni. Nähes, kuidas materialism ja ilmalikkus nende enda ühiskonda ründab, „olid meie külalised huvitatud sellest, mida meie teeme selleks, et noori kogudusega liita,” ütles uniooni esimees Thomas Müller. „Meil on strateegiline fookus noorte kaasamisele evangeeliumitöösse ja jüngerlusse,” sõnas ta. Üks algatusi on taaskasutuskauplused HappyHand, kus külalised ka käisid, et näha, kuidas nendes poodides töö käib.

Eelmisel nädalavahetusel oli külaliste grupp Ühendkuningriigis, mis oli ühtlasi nende reisi viimane peatus. Kohtumine TEDi kontoris oli julgustav ja õnnistusterohke. Delegatsioon külastas ka Briti uniooni kontorit, käis lähedal asuvates koolides ja kuulis misjoniprojektidest, mida viiakse läbi Stanborough Parki koguduses. Käidi ka Newboldi kolledžis ning kohtuti selle rektori John Baildamiga.

NSD delegatsiooni aeg meie divisjonis lõppes Londoni huviväärsuste vaatamisega, misjärel peeti ühine hüvastijätuõhtusöök, kus vahetati kingitusi ja tänusõnu. Kõik olid tänulikud võimaluse eest koos aega veeta ning innustunud sellest, mida Jumel on teinud ja edaspidi kummaski divisjonis teeb.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat