Austraalia elustiilikonverentsil oli esindatud ka adventkogudus

Avaldatud 19.6.2019, allikas Adventist Review

Juuni teisel nädalavahetusel peeti Austraalias Aucklandis elustiilikonverentsi, kus osales praktiseerivaid arste, meditsiiniasjatundjaid, tervisetöötajaid, haridustöölisi, akadeemikuid ja teisi. Tosinajagu osalejaid olid seitsmenda päeva adventistid.

Konverentsi eesmärk oli edendada elustiili kui tõhusat vahendit haiguste ravimisel ning rõhutada toitumise ja pikaajalise tervise olulisust, eriti vaimse tervise kontekstis.

„On hea uudis, et teadus kinnitab nüüd seda, mis on adventkoguduse tervisesõnum olnud alates 1863. aastast,” ütles Paul Rankin, kes on Sidney koguduste liidu tervise tööharu juht. „On selge sõnum, et parim on täisteratoit ja taimetoitlus.”

Rankin pidas koos kahe kaasautoriga konverentsil töötoa kogukonna elustiilialgatuste kohta. Avondale’i kolledži esindaja Darren Morton pidas konverentsi lõpukõne.

„On imeline, et Austraalia elustiiliajakirja juures tegutseb nii palju adventiste,” ütles Rakin.

Joanne McMillan, Felice Jacka ja teised rõhutasid seost inimese mikrobioomi ja vaimse tervise, eriti depressiooni vahel.

„Uurimused selles valdkonnas on viimase 4 ja 5 aasta jooksul plahvatuslikult kasvanud,” ütles Rankin. „Tervislik mikrobioom eeldab kiudainerikast toidulauda, ja liha ei ole siin hea tegur.”

Austraalia elustiiliajakiri Australian Society of Lifestyle Medicine (ASLM) on ühendus, mis töötab krooniliste ning kompekssete ja elustiiliga seotud haiguste ennetamise ja ravimise nimel. Keskendutakse teise tüübi diabeedi, kaalulangetuse ja taimetoidu teemadele. Olulised teemad on ka suhkru tarbimise vähendamine ja alkoholi kahjulikud mõjud.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat