USA senati kaplanit tunnustati usuvabaduse kaitsmise eest Canterbury medaliga

Avaldatud 18.6.2019, allikas Adventist Review

USA senati 62. kaplan ja adventistist pastor Barry C. Black on nimetatud Becketi Canterbury medali laureaadiks tema töö eest kõigi uskkondade inimeste usuvabaduse kaitsmisel.

Canterbury medalit annab välja Becketi fond ning see on fondi kõrgeim tunnustus inimesele, kes on julguse ja pühendumisega USAs ja mujal maailmas usuvabadust kaitsnud. Traditsioon, millega nüüd Blacki tunnustati, läheb tagasi 1774. aastasse, mil toimus esimene kontinentaalkongress. Kaplan Blacki tunnustati selle eest, et ta on oma positsiooni kasutanud riigi esiisade vaimus: julguses ja usus ja demokraatias. Becketi fond andis medali üle iga-aastasel galal New Yorgis 23. mail.

Kaplan Barry C. Black on senati kaplanina teeninud alates 2003. aastast. Ta on esimene seitsmenda päeva adventistist ja ühtlasi ka esimene afroameeriklasest senati kaplan. Ta on vaimulik nõuandja sajale seadusetegijale ja ka nende meeskondadele ja peredele, kokku teeb see üle 7000 inimese. Igal hommikul avab ta senati palvega.

Oma tänukõnes Blackile sõnas evangelist Alveda King: „On neid, kes soovivad lahutada inimese hinge tema tegudest. Kaplanaaditeenistus ja kaplan Black on tulemüür sellise eristuse vastu. Käigu kaplan Black Jeesuse jalajälgedes, pannes esikohale inimõigused ja tsiviilõigused, nagu tegi minu onu Martin Luther King jr. Õnnistagu Jumal kaplan Blacki tema töös.“

Black on senatis inimene, kelle nõu tullakse küsima ja kes jagab julgustavaid usu- ja ühtsusesõnu. Tema raamatute hulka kuuluvad ka The Blessing of Adversity, Nothing to Fear, Make Your Voice Heard in Heaven ja tema autobiograafia sellest, kuidas isiklikust raskusest üle saada, From the Hood to the Hill.

„On vähe nii andekaid vaimulikke juhte nagu kaplan Black, kes teenib pluralistlikus usukeskkonnas hoolitsemise ja julgusega,“ sõnas Becketi fondi president Mark Rienzi. „Juba pea kaks aastakümmet on meie rahvas tema teenistusest kasu saanud ja sel aastal täname teda tema töö eest usuvabaduse kaitsmisel.“

Canterbury medal on nime saanud ajaloo ühest dramaatilisemast usuvabadusega seotud vastasseisust, mis leidis aset Canterbury peapiiskopi Thomas à Becketi ja Inglismaa kuninga Henry II vahel.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat