Kompassi kogudus sidus koolituse koguduse laagriga

Avaldatud 11.6.2019

Juuni teisel nädalavahetusel pidas Kompassi kogudus Saaremaal Pulga puhkekeskuses koguduse laagrit.

Koguduse juht Liisu Jallai rääkis, et laager sai ette valmistatud, mõeldes inimestele, kes on käinud koolitusel „Avasta kristlus”. „Seminaril käis seitse inimest, kes ei ole koguduseliikmed. Tahtsime teha väljasõidu, et omavahel tuttavamaks saada,” ütles Liisu ja lisas, et koguduse laager oli lihtsa kavaga, nii et kõigil oleks hea koos olla.

Puhkekeskusesse koguneti reede õhtul, lõkke ääres jagati möödunud nädala kogemusi. Liisu sõnul jäi kõlama mõte, et Jumal juhib meie elu isegi siis, kui me ei küsi seda. Laupäeva hommikul piiblitunnis sai iga osaleja Mervi Kalmuse käest paberisedeli piiblisalmiga, seejärel läks igaüks ise kohta selle üle mõtlema, et siis poole tunni pärast paarides kokku saada ja mõeldud mõtet jagada. „Väga paljud, kes läksid eraldi istuma, nentisid, et nad pole nii ammu lihtsalt pool tundi istunud ja mõelnud piibliteksti peale. Telefoni pidi kindlasti ära panema. See oli aja mahavõtmise hetk. Ma isegi ei mäleta, millal ma viimati nii aja maha sain võtta,” ütles Liisu.

Jumalateenistus peeti puhkekeskuse laululaval, kus inimesed vabas vormis jagasid oma mõtteid, rääkisid kogemustest ja teenisid lauluga. Mervi rääkis jutluse sellest, mille järele janutatakse. „Kas raha ja asjad on need, mis meis janu tekitavad, või on need hoopis need, millega me oma janu kustutame,” meenutas Liisu jutlust. „Tegelikult on meil janu hoolivuse, kuuluvustunde ja armastuse järele.”

Pärast lõunasööki oli maastikumäng ja kuna laager oli seotud seminariga, siis õhtul oli seminariloeng loomisest ja pühapäeva hommikul hingamispäevast. Neid juhatas Ivo Käsk. Pühapäeval pärast lõunasööki mindi koos Muhu seiklusparki, et koos veel midagi aktiivset ette võtta.

Kompassi koguduses on 27 liiget, laagris oli 36 osalejat. „Laager oli väga tore ja ehitas kogudust väga palju üles. Ka meie suhteid seminaril osalejatega. Neil on nüüd kergem tulla ja nad teavad meid,” ütles Liisu. Tema sõnul andsid seminariteemad võimaluse koos arutada teemadel, mis on meile olulised, aga uutes inimestes tekitavad segadust. „Hingamispäev oli mõtteid tekitav teema, meil oli huvitav üksteise arvamust kuulata. Loodan, et Jumal sai meid kasutada, et neile seda teemat rohkem seletada.”

Kõik need inimesed, kes on osalenud koolitusel „Avasta kristlus”, on osalenud ka Kompassi koguduse jumalateenistusel. „Nad teavad, missugune meie jumalateenistus on, laagris oli see lihtsalt veel vabamas vormis. Neile kõigile jäi laagrist positiivne mulje ja meile endile ka – saime tuttavamaks,” rääkis Liisu ning lisas, et koolitusel osalenud on Kompassi koguduse liikmete sõbrad. „Nad ei peljanud meid ega kirikut. Nad on meie sõbrad, keda oleme isiklikult kutsunud, kirjutanud ja helistanud. Inimesi ikka tuleb niisama ka koolitusele, aga ma usun, et me peame tööd tegema selle nimel, et inimesed vähemalt teaksid, et me olemas oleme. Peame nendega koos koolitusele minema, see on oluline, et ma ka ise osaleme ja veedame koos aega.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat