Tänavuse pallipäeva võidu viis koju Pärnu võistkond

Avaldatud 29.4.2019

Pühapäeval, 28. aprillil toimus Haapsalus pallipäev, kuhu olid kutsutud võrkpallivõistkonnad üle Eesti. Seekordsel pallipäeval osales noortejuht Aleksandr Tsugai sõnul neli meeskonda: Pärnu, Haapsalu, Keila ja Tallinn III. Võitjaks osutus tänavu Pärnu võistkond, kuid ka teised õistkonnad said ohtralt autasustatud. „Tänu Taavile olid väga head auhinnad: mahlad ja maasikad, ananassid ja šokolaadikommid,” ütles Aleksandr.

Pallipäeva korraldaja Taavi Käsk oli graafikud koostanud nii, et kõik võistkonnad said kõigiga läbi mängida. Ja kuna kõigis meeskondades oli mängijaid, kes ei kuulu kogudusse, siis kujunes Aleksandri sõnul pallipäevast misjonimõttega üritus. „Võistkondades oli palju koguduse sõpru. Mina mängisin Tallinna meeskonnas, mille neli liiget ei ole koguduse liikmed. Kindlasti andis see päev inimestele märku, et me usume Jumalat,” sõnas Aleksandr ning lisas, et kõik teadsid, et tegu oli kristliku üritusega, alguses ja lõpus palvetati. „Oli misjonimõttega üritus, oli lõbus ja oli palveid.”

See, et võistkondades on palju koguduse sõpru, näitab Aleksandri sõnul seda, et tehakse koos trenni. „Tallinna III koguduse meeskond teeb juba üle kümne aasta trenni koos oma sõpradega, kutsutakse kooli ja kursusekaaslasi. Teised kogudused ka ilmselt kutsuvad oma sõpru ja tundub, et võrkpalli kaudu saadakase tuttavamaks.”

Küll aga väljendas Aleksandr meeskondade vähesuse peale mõeldes arvamust, et võrkpall ei ole uue põlvkonna noorte jaoks enam nii populaarne. „Usun, et Eestis on veel mängijaid ja ka neid, kes võiksid mängida. Aga võib-olla ei ole meie kogudustes enam nii palju inimesi, kellest meeskond kokku panna. Ehk peaks järgmisel aastal tegema segameeskonnad, nii et ühes meeskonnas on esindatud erinevad kogudused.” Aleksandr lisas, et sport on kindlasti inimesele kasulik ja ühistele spordiüritustele võiks julgelt kutsuda kaasa ka oma sõpru. „Kuna pallipäev on misjonimõttega üritus, kuhu võib julgelt omasõpru kutsuda, siis ma arvan, et sellisena võiks pallipäev ka jätkuda,” ütles Aleksandr.

Lisaks misjonimõttele on pallipäeval ka oma heategevuslik siht. Tänavu oli osavõtutasu meeskonna kohta 30 eurot, kuid kuna praegu toimivat noortenõukogu ei ole, jääb raha sihtotstarbe otsustamine liidu juhtkonnale.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat